Seurakunta mukana Lempäälä-talossa

Lempäälän seurakunta suunnittelee uusia hallinto- ja osin toimitiloja Lempoisten keskustaan kaavailtuun Lempäälä-taloon.

Kirkkoneuvosto tutki alustavaa, seurakunnan työntekijöiden ehdotusten pohjalta tehtyä tilankäyttösuunnitelmaa kokouksessaan 22. maaliskuuta

Seurakunnan osalta uudisrakennukseen olisi tulossa seurakunnan hallinto- ja toimistotiloja sekä lapsi- ja nuorisotyön tiloja. Mahdolliset muut toiminnot ovat avoinna, ja myös nämä suunnitelmat voivat muuttua.

Seurakunnan ylin päätöksentekoelin, kirkkovaltuusto, teki periaatepäätöksen lähteä mukaan Lempäälä-talo-hankkeeseen kokouksessaan 9. helmikuuta. Kunnan luotsaama prosessi on ollut vireillä jo kauemmin. Hanke liittyy koko Lempäälän keskustan kehittämiseen. Suuri ja monia osapuolia koskettava kokonaisuus etenee neuvottelujen kautta asia kerrallaan.

Mahdollinen siirtyminen tulevaisuudessa Lempäälä-talon toimisto- ja toimintatiloihin merkitsee luopumista Lempoisten seurakuntatalon toimistotiloista sekä niistä toimintatiloista, jotka eivät siirry uudisrakennukseen.

Helmikuun periaatepäätöksessään kirkkovaltuusto sitoutui siihen, että seurakunnan viranhaltijat etsivät uutta, paikan arvon ymmärtävää toimijaa seurakuntatalolle.

Lähtökohtana on, että seurakunnan ja seurakuntalaisten käytössä säilyvät jumalanpalveluksiin ja toimituksiin liittyvät tilat, kuten seurakuntasali sekä hautaustoimen kannalta välttämättömät suojat ja kulkuväylät.