Stailaaja katsoo asuntoa vieraan silmin

Puhtaus on puoli stailausta

Anne Saarinen-Juurakon varaston kätköistä löytyy vaikka taulun kehykset. Kuva: Katariina Onnela

Anne Saarinen-Juurakon varaston kätköistä löytyy vaikka taulun kehykset. Kuva: Katariina Onnela

Kun koti laitetaan myyntiin on usein aihetta miettiä miltä asunto näyttää vieraan silmin. Asukkaan silmä tottuu helposti lehtipinoon pöydällä, repsottaviin listoihin ja narisevaan oveen, mutta ostajaehdokkaalle ne saattavat luoda asunnosta negatiivisen mielikuvan.

Anne Saarinen-Juurakko Annen Party&Deco juhla- ja sisustuspalvelusta kertoo, että omalle kodille ja sen epäkohdille tulee tietyllä tapaa sokeaksi. Stailauksia tehdessään hän katsoo asuntoa ostajan silmin ja pyrkii luomaan mahdollisimman neutraalin lopputuloksen. Suurta remonttia ei ennen myyntiä välttämättä kannata tehdä vaan pienilläkin asioilla voi saada ihmeitä aikaan.

– Aloittaisin stailauksen aina tosi tosi perusteellisella siivouksella, Anne Saarinen-Juurakko toteaa.

Henkilökohtaiset asiat kuten valokuvat on hyvä panna laatikkoon, jotta ostajaehdokkaan on helpompi kuvitella asuntoon omat tavaransa. Tyhjä asunto ei silti ole paras vaihtoehto vaan asuntoon tulisi jättää huonekaluja kodikkuuden ja perspektiivin luomiseksi.

Hyvällä tuuletuksella ja ikkunoiden pesulla pääsee jo pitkälle. Yllättävän suuren piristyksen asuntoon saa aikaan tekstiilejä vaihtelemalla.

– Muutosta saa vaihtamalla verhot, valitsemalla niihin mätsäävät tyynynpäälliset tai ripustamalla kylpyhuoneeseen samanlaiset, neutraalit pyyhkeet, kertoo Anne Saarinen-Juurakko esimerkkejä.

Hän vinkkaa myös, että kukat ja palavat kynttilät voivat tehdä mukavan säväyksen.

Stailaus voi käydä nopeastikin. Tämä kohde piristyi vain viidesätoista minuutissa. Kuva: Anne Saarinen-Juurakko

Stailaus voi käydä nopeastikin. Tämä kohde piristyi vain viidesätoista minuutissa. Kuva: Anne Saarinen-Juurakko

Anne Saarinen-Juurakko nimeää monen asunnon murheenkryyniksi valaistuksen. Pimeinä aikoina hyvän valaistuksen merkitys korostuu ja se on syytä hoitaa kuntoon ennen asunnon myyntiin laittamista.

– Stailauksessa pyritään tekemään asunnosta visuaalisesti haluttava mahdollisimman monelle, joten asunto kannattaa rauhoittaa ottamalla oikein värikkäät sisustuselementit pois. Huoneiden monikäyttöisyyttä on syytä myös korostaa ja näyttää, että esimerkiksi lastenhuoneesta saa myös työ- tai makuuhuoneen.

Sisustustrendeissä Anne Saarinen-Juurakko kertoo skandinaavisen selkeälinjaisuuden hieman väistyvän. Tulemistaan tekevät erilaiset metalliset sävyt ja erilaiset ääripäät kuten moderni mustavalkoinen sisustus. Toisaalta taas pehmeämmät ja neutraalimmat ovat myös nosteessa. Piensisustuksessa kuten ruukuissa tämän hetken trendi on graafisuus.

Stailaukset ja sisustussuunnittelutyöt keskittyvät Anne Saarinen-Juurakon yrityksellä yleensä syksyyn ja talviaikaan. Kevät ja kesä kuluvat juhlahumussa. Annen Party & Deco vuokraa häihin, ristiäisiin, syntymäpäiville ja muihin juhliin juhlatarvikkeita. Valikoima ulottuu aina kulhoista ja kipoista kynttilänjalkoihin, liitutauluihin, pöytänumeroihin ja kaitaliinoihin asti. Lisäksi Anne Saarinen-Juurakko tekee kukkasidontoja.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?