Monarin kesä

Leena Kurki luotsaa Aktiivinen Monari -hanketta Narvassa. Sylissä Nuusku. Kuva: Katariina Onnela
Leena Kurki luotsaa Aktiivinen Monari -hanketta Narvassa. Sylissä Nuusku. Kuva: Katariina Onnela

Tähti nuorisoseuran masinoima Aktiivinen Monari -hanke aktivoi Narvan monitoimitaloa myös kesällä. Toimintaa suunnitellaan erityisesti mökkiläisnäkökulmasta, koska koululaiset lomailevat ja kesäasukkaat saapuvat sankoin joukoin kesämökeilleen.

Hankkeen työntekijä Leena Kurki kertoo, että lainaamotoiminta pyörii monarilla läpi kesän.

– Olemme saaneet paljon kirjoja lahjoituksina. Esimerkiksi kustantamot Otava ja Teos ovat tehneet merkittävät kirjalahjoitukset. Ehjiä ja puhtaita kirjoja voi lahjoittaa lainaamoon edelleen. Lahjoitettavan kirjan tulisi olla sellainen, minkä voisi itsekin lainata kirjastosta, Leena Kurki vinkkaa.

Monarilta saa tietoja muun muassa lähialueen muista palveluista; vedenhakupaikoista, kalastuslupien ja -merkkien myyjistä sekä lähiruokapalveluista.

Monari on auki keskiviikkoiltapäivisin, jolloin Narvassa tapahtuu paljon muutakin.

– Iloisen pojan lähiruoka-auto pysähtyy joka toinen keskiviikko ja heinäkuussa avautuu taas Toukarin terassi. Monarille voi kuka tahansa tulla pelaamaan biljardia tai lautapelejä ja käytössä on ainakin yksi tietokone. Lisäksi saatavilla on esitteitä ja tietoa tapahtumista.

Leena Kurki kehottaa mökkiläisiä ja muitakin ottamaan rohkeasti yhteyttä tai nykäisemään hihasta, jos on toiveita toiminnasta.

– Iltapäivätanssejakin on kyselty, mutta tansseja ja muuta mukavaa löytyy heinäkuussa keskiviikkoiltaisin Narvan markkinakentältä Toukarin terassilta. Monari on auki keskiviikkoisin klo 16-18 läpi kesän ja luvassa on erilaisia teemoja, kuten letityskurssi.

Lainaamo ja muu toiminta monarilla on pääosin vapaaehtoistoiminnasta riippuvaista. Leena Kurki toivottaa myös kesävesilahtelaiset tervetulleiksi päivystämään.

– Ei tarvitse olla kirjastonhoitajan tutkintoa. Monari on loistava paikka tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja.