”Pelko ja viha ovat lisääntyneet”

Herri Henttinen tunnetaan persoonallisesta ja näyttävästä tyylistään. Kuva: Markus Perko/Studio Monsteriluola
Herri Henttinen tunnetaan persoonallisesta ja näyttävästä tyylistään. Kuva: Markus Perko/Studio Monsteriluola

Kuka olet?

– Olen Harri Henttinen, 51 vuotta. Työskentelen kirkkoherrana Vesilahden seurakunnassa. Olen siis pappi, ja valmistuin vuonna 1989. Olen ollut Vesilahdessa vuodesta 1995 asti.

 

Miksi haluat tehdä juuri tätä työtä tai hoitaa tätä virkaa?

– Minusta piti tulla aluksi ravintola- tai hotellialan työntekijä, mutta koin hengellisen näyn, jossa Jumala ohjasi minut kirkolliselle alalle. Koen, että tämä on paras mahdollinen ammatti minulle. Nautin työstäni kovasti.

Vesilahti on maailman paras ja kaunein paikka. Viihdyn vesilahtelaisten kanssa hyvin. Parasta työssäni on se, että saa olla hyvin erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä iloisissa ja surullisissakin elämäntilanteissa.

 

Millainen maailmankatsomus sinulla on?

– Olen kristitty. Minulle usko ei ole kahle vaan mahdollisuus. Usko avaa ovia, eikä suinkaan sulje niitä. Rakkaus on paras todistus Jumalan olemassaolosta, siksi Jumalan olemassaoloa ei voikaan todistaa järjellä. Kaikki ihmiset etsivät tavalla tai toisella Jumalaa.

 

Minkä hyvän teon olet tehnyt viimeksi?

– Yritän katsoa jokaista vastaantulijaa silmiin ja hymyillä hänelle. Hymyily ja ystävälliset kasvot tekevät ihmeitä.

 

Miten maailmasta tulisi parempi paikka?

– Siten, että jokainen ihminen toteuttaisi elämässään Jeesuksen opettamaa kultaista sääntöä: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” (Matt. 7:12)

 

Mikä sinua ärsyttää, huolestuttaa tai suututtaa tällä hetkellä?

– Minua suututtaa ihmisten välinpitämättömyys ja itsekeskeisyys. Huolestuttavaa on, että maailmassa pelko ja viha ovat lisääntyneet. Se johtaa siihen, että ihmiset sulkeutuvat entistä enemmän itseensä ja omaan elämäänsä. Silloin ei haluta huomioida eikä rakastaa toisia ihmisiä, vaan heidät koetaan uhkana.

 

Mistä haaveilet?

– Haaveilen, että osaisin aikuisenakin elää ja olla kuten lapsi. En aina muistelisi eilisen virheitä tai pohtisi huomisen murheita. Unelmoin siitä, että osaisin entistä enemmän elää tässä ja nyt. Toivoisin voivani elää elämääni niin kuin tämä päivä olisi viimeinen.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Harrastan aerobic-jumppaa.

 

Mikä paikka Lempäälässä tai Vesilahdessa tuo sinulle mieleen erityisiä muistoja? Millaisia?

– Sellainen paikka voisi olla vaikkapa Vesilahden pappilan pihapiiri. Se on hyvin kaunis ja rauhallinen. Se on säilyttänyt alkuperäisen luonteensa, vaikka kaikkia pappilan alkuperäisrakennuksia ei enää ole olemassa. Mietin usein pappilan värikkäitä elämänvaiheita ja ihmisiä, jotka ovat asuneet tai vierailleet siellä. Pappila rakennettiin vuonna 1871, ja siinä on edelleen läsnä jotain alkuperäisen tuntuista.

 

Mikä on ruokabravuurisi kesällä?

– Pidän kaikesta kasvisruuasta. On hienoa, kun voi  syödä kotimaisia vihanneksia ja hedelmiä. Mitä lähempää ruoka tulee, sitä parempaa se on. Pappilasta saa hyviä ruokavinkkejä.

 

Mitä aiot tehdä lomalla?

– Aioin hoitaa pikkupuutarhaani ja ulkoilla kilpikonnani kanssa.