Laukon renessanssi

Liisa Lagerstam toivottaa vieraat yksin ja ryhmissä tervetulleiksi Laukon karatnoon. Kuva: Erkki Koivisto

Liisa Lagerstam toivottaa vieraat yksin ja ryhmissä tervetulleiksi Laukon kartanoon. Kuva: Erkki Koivisto

Uuden tulemisen tehneessä Laukon kartanossa Vesilahdessa on näyttelyjä ja tapahtumia eli kokemista ja näkemistä satoi tai paistoi. Kuluva kesäkausi on jo nyt osoittanut, että Vesilahti on saanut laadukkaan matkailuvaltin.

Ja hyvin monipuolisen sellaisen. Ovensa matkailijoille avannut Pohjolan historiallinen loistokartano tarjoaa nykyisessä kukoistuksessaan kävijälleen historiaa, antiikkia ja maistuvaa ruokaa. Myös taide ja viihdyttävä musiikki kohtaavat kartanomiljöössä.

Teemaan sopivasti sorapintaisena pysyvän Laukontien pinta pöllyää vilkkaasta liikenteestä. Matkailijat – tulivatpa he yksityisautoilla tai joukkokuljetuksella – ovat löytäneet monipuolisen Laukon kartanon niin, että matkailuvirran voisi kuvitella tuottavan matkailuhyvää koko kuntaankin. Se edellyttää, että tuon virran mukanaan tuomat mahdollisuudet ja synergiaedut hyödynnetään. Mahdollisuuksia pyrkimykseen on, samaan tapaan kuin Lempäälän matkailu pyrkii hyödyntämään Ideaparkin kävijätulvaa.

Laukon kattaus rikastuttaa koko Vesilahden kulttuuritarjontaa merkittävästi. Jo pelkästään elävää musiikkia Laukon kartano tarjoaa kesäaikaan joka lauantai ja keskiviikko.  Puistomusiikkisarja tarjoaa estradin myös paikallisille musikanteille; viime lauantaina big band swingiä musisoi yleisölle Vesilahden oma Narva Big Band.

Siinä missä Lempäälän suurin yleisötapahtuma, Kuokkalankosken markkinat jälleen kerran esittelee tuoreen tangokuningattaren, Laukkokin tuo lavalle tähden kotimaisen kevyenmusiikin taivaalta.  Laukon kartanon 600-vuotisjuhlakesän päätöstapahtumassa on pääesiintyjänä Saara Aalto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?