”Tavallista yritettiin, mutta priimaa tuli”

Ellen Peräjoki, 2, koki vauhdin hurmaa leikkipuistossa. Avajaisissa oli hämmästeltävänä myös komea Tapparatarroitettu menopeli. Kuva: Katariina Onnela

Ellen Peräjoki, 2, koki vauhdin hurmaa leikkipuistossa. Avajaisissa oli hämmästeltävänä myös komea Tappara-tarroitettu menopeli. Kuva: Katariina Onnela

150 kuormaa maata, lukemattomia talkootyötunteja ja yksi leikkikenttä

Kiviahon asukkailla on syytä hymyyn. Kolmen vuoden urakka on saatu päätökseen ja alueella on nyt viimeisen päälle komea leikkipuisto. Aino-Maija Kyykosken ajatuksesta lähtenyt leikkipuisto nousi talkootyönä virkistysalueeksi tarkoitetulle tontille Vätäräisentielle.

– Pyysimme rakennusalan asiantuntijalta arviota tontista ja hän totesi, että eikö olisi mitään muuta paikkaa. Tontti vaati todella paljon täytemaata, kertoo hankkeen puuhamies Jaakko Ristaniemi.

Täytemaata löytyi yllättäen syksyllä 2013, kun lähistöllä uusittiin tietä. Pikaiset talkoot laitettiin pystyyn ja tontilta kaadettiin puut, jotka asukasyhdistys pilkkoi ja myi polttopuiksi. Rahoitusta leikkipuistolle saatii myös, kun Hannu Kyykoski lahjoitti asukasyhdistykselle tonteiltaan joulukuusia myytäväksi. Lisäksi kunta myönsi hankkeelle omatoimirahaa.

Vuonna 2014 täytemaan annettiin painua ja leikkipuistoon hankittiin ensimmäiset laitteet valmistajan alennusmyynnistä. Pulkkamäki valmistui laskiaiseksi ja vähälumisen talven vuoksi järjestettiin sekä avajaiset että päättäjäiset samalla kertaa.

Amanda Hartlin, 1,5v, testasi Kiviahon leikkipuiston laitteita avajaispäivänä. Kuva: Katariina Onnela

Amanda Hartlin, 1,5v, testasi Kiviahon leikkipuiston laitteita avajaispäivänä. Kuva: Katariina Onnela

Pallokenttä valmistui seuraavana vuonna päätyaitoineen, palloseinineen ja valoineen. Joulun aikaan leikkipuisto sai varsinaisen joululahjan, kun Jaakko Ristaniemi löysi netin osto- ja myyntisivustolta purkufirman myymiä leikkivälineitä.

–Välineiden ohjemyyntihinta olisi 24 000 euroa ja me saimme ne noin 80 prosentin alennuksella. Välineet olivat kuusi vuotta vanhoja, mutta kaikki mallit ovat edelleen myynnissä. Haimme laitteet yhdistelmärekalla, jonka molemmat lavat tulivat aivan täyteen.

Leikkikenttäsuunnitelma meni löydön myötä uusiksi ja lisää puita kaatui tontilta. Kunnan varikolla asukasyhdistys talkoili laitteet kuntoon hiomalla ja maalaamalla.

– Teimme niille kasvojenkohotuksen vuodesta 2009 vuoteen 2016.

Talkookutsut välittyivät Kiviahon asukkaiden oman Facebook-ryhmän kautta ja talkoilijoiden ikähaarukka oli kolmevuotiaasta seitsemänkymppiseen.

– Omatoimirahan tavoitteena on yhteisöllisyyden lisääminen ja tässä on kyllä oppinut tuntemaan naapureita. Talkoilijoita on tullut kauempaakin ja on hienoa nähdä sellaista aktiivisuutta, Jaakko Ristaniemi kiittelee.

Leikkipuiston lopputarkastus oli heinäkuun 20. päivä ja sittemmin laitteet ovat olleet kovassa käytössä. Avajaisjuhlallisuuksia seuraamassa oli yli sata kiviaholaista. Nyt talkoolaiset hengähtävät, mutta toiveissa olisi vielä pientä parannusta puistoon. Haaveissa siintää hiekkatekonurmi pallokentälle.

Leikkivälineiden uudesta väristä järjestettiin äänestys ja vuoden 2009 laitteet saivat maalin myötä päivityksen vuoteen 2016. Kuva: Katariina Onnela

Leikkivälineiden uudesta väristä järjestettiin äänestys ja vuoden 2009 laitteet saivat maalin myötä päivityksen vuoteen 2016. Kuva: Katariina Onnela

Leikkipuistoon toivotetaan tervetulleeksi myös muut kuin kiviaholaiset. Kuva: Katariina Onnela

Leikkipuistoon toivotetaan tervetulleeksi myös muut kuin kiviaholaiset. Kuva: Katariina Onnela

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?