Partion voi aloittaa aikuisenakin

Elina Laine kertoo, että partiossa lapsista kasvaa päätöksentekokykyisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Kuva: Katariina Onnela
Elina Laine kertoo, että partiossa lapsista kasvaa päätöksentekokykyisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Kuva: Katariina Onnela

Aikuispartiossa paistetaan trangialla munkkeja ja kokeillaan jousiammuntaa

Pienten sudenpentujen ja vähän isompien seikkailijoiden, tarpojien ja samoajien lisäksi partiota voivat harrastaa aikuisetkin. Usein aikuisten partioharrastus on toiminnan järjestämistä lapsille, mutta lippukunta Kyynärön Kiertäjien aikuispartiossa on toisin.

– Pari vuotta sitten Maria Mamia ehdotti aikuispartiotoiminnan käynnistämistä. Pieni aikuisporukka innostui ja yhdessä mietimme mitä ohjelmaa järjestämme. Aikuispartiossa ei joku muu keksi tai toteuta ohjelmaa toisille. Vaikka olen vastuuhenkilö en toimi ohjaajana, kertoo Elina Laine Kyynrärön Kiertäjistä.

Viime vapunpäivänä aikuispartiolaiset eli Huuhkajat retkeilivät Helvetinjärvellä perheineen. Painopiste oli ruuassa ja he valmistivat nuotiossa nuotioperunoita ja lihamureketta sekä jälkiruuaksi trangialla munkkeja.

– Muut retkeilijät katsoivat kyllä kateellisina meidän munkinpaistoamme, nauraa Elina Laine.

Lisäksi Huuhkajat ovat muun muassa valmistaneet selviytymistaidoista innostuneen opastajan johdolla selviytymispakkauksen. Tulevalle syksylle suunnitelmissa on ainakin sieniretki, kiipeilyä ja jousiammuntaa.

– Meitä yhdistää toiminnallisuushalu. Nyt mukana oleva porukka on mukana myös lapsitoiminnassa. Aikuispartio on hyvää vastapainoa sille, koska ei tarvitse olla vastuussa muista. Lasten kanssa retkeily on kivaa, mutta ei kovin rentouttavaa, Elina Laine toteaa.

Aikuispartioon ovat tervetulleita kaikki aikuiset eikä aiempaa partiotaustaa vaadita. Elina Laine muistuttaa, että myös lapset voivat aloittaa partion muulloin kuin sudenpentuikäisenä.

Kyynärön Kiertäjät kokoontuvat tästä syksystä lähtien Kuljun vanhalla seurakuntatalolla. Heidän aiempi kokoontumispaikkansa Sääksjärven seurakuntatalo puretaan. Sunnuntaina 28. elokuuta Kyynärön Kiertäjät esittelevät uutta koloa uusille ja vanhoille partiolaisille.

Elina Laine kertoo, että partiossa lapsista kasvaa päätöksentekokykyisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Kuva: Katariina Onnela
Elina Laine kertoo, että partiossa lapsista kasvaa päätöksentekokykyisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Kuva: Katariina Onnela