Tietoa, tukea ja tuttavia Vaunuväen treffeiltä

Ideaparkissa järjestettiin 27. lokakuuta Vaunuväen treffit. Vaunuväen treffejä on järjestetty viime keväästä lähtien Kulttuurikeskus PiiPoossa. Kesällä Vaunuväen treffit olivat tauolla, mutta nyt ne jatkuvat joulukuun 8. päivään asti joka toinen torstai.

Anni Hyrkäs ja Iida poikkesivat vaunuväen treffeillä. Kuva: Sinella Isopahkala
Anni Hyrkäs ja Iida poikkesivat vaunuväen treffeillä. Kuva: Sinella Isopahkala

– Idea vahvistui, kun yksi liike ehdotti äitien tapaamista. Olimme ajatelleet jo ennen sitä, että olisi kiva tarjota jotain ohjelmaa pienten lasten äideille ja isille, sanoi järjestelyissä mukana ollut Sanna Järvinen.

Torstaina paikalla oli noin 20 henkilöä. Vaunuväen treffien tarkoituksena on mahdollistaa vertaistuki vanhemmille, tutustuminen uusiin ihmisiin ja yhteisen ajan vietto muiden vanhempien ja lapsien kanssa. Vaunuväen treffit ovatkin olleet pidettyjä.

– Suosio yllätti meidät positiivisesti ja niinpä treffejä jatkettiin syksyllä, totesi Sanna Järvinen.

Anni Hyrkäs ja hänen tyttärensä Iida olivat myös tulleet paikalle. He ovat tykänneet käydä Vaunuväen treffeillä.

– Olemme osallistuneet näihin alkuajoista lähtien, Anni Hyrkäs kertoi.

– Täällä on tutustunut moniin uusiin ihmisiin. Parasta on yhteisöllisyys ja toisten äitien näkeminen.

Tämän kerran teemana olivat muun muassa isänpäiväkortti-ideat ja jarrusukkalateksi.

– Ohjelmassa on yleensä ajankohtainen tietoisku joltakin Ideaparkin liikkeeltä tai ulkopuoliselta toimitsijalta, esimerkiksi kestovaippayhdistykseltä. Lisäksi on kahvittelua ja mukavaa yhdessäoloa, kertoi Sanna Järvinen.

Minna Kymäläinen piti Sinellin tietoiskun.

– Kerroin, mitä Sinellillä on tarjota pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen, hän sanoi ja esitteli itse tehtyjä kortteja, jarrusukka-tarvikkeita sekä massaa, johon voi esimerkiksi painaa lapsen jalan- tai kädenjäljen.

Seuraavat vaunuväen treffit Ideaparkissa järjestetään 10. marraskuuta kello 11-12.30. Kaikki äidit ja isät taaperoineen, sekä lasta odottavat vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan.

Teksti ja kuva: Sinella Isopahkala. Kirjoittaja on Lempäälän-Vesilahden Sanomien TET-harjoittelija

Jarrusukkalateksi

Jarrusukkalateksi on monista askarteluliikkeistä, esimerkiksi Sinellistä, saatavaa nestemäistä lateksia. Sitä voi kiinnittää esimerkiksi neulottujen sukkien pohjaan, jolloin se kuivuttuaan tekee liukumattoman pinnan.