Lempääläinen Tuukka Liuha Keskustan puoluehallitukseen

Suomen Keskustan puoluevaltuusto valitsi Torniossa 27. marraskuuta uuden puoluehallituksen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Pirkanmaalta puoluehallitukseen valittiin yrittäjä Tuukka Liuha Lempäälästä ja varajäseneksi Mirva Kittilä Pälkäneeltä. Edellisellä kaudella Pirkanmaata on puoluehallituksessa edustanut kansanedustaja Pertti Hakanen Sastamalasta.

Tuukka Liuha, 36, on Keskustan Pirkanmaan piirin uusi ja historian nuorin puheenjohtaja, joka valittiin tehtävään vuodelle 2017 Vesilahden piirikokouksessa 12. marraskuuta. Piirikokous päätti samassa yhteydessä esittää häntä maakunnasta puoluehallitukseen. Liuha on myös Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen sekä Lempäälän sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja.

Tuore puoluehallituksen jäsen kokee, että työskentely puoluehallituksessa tarjoaa suoran yhteyden ja näkymän valtakunnalliseen päätöksentekoon. Sen jäsenenä sekä Pirkanmaan Keskustan uutena puheenjohtajana hän toivoo lisäksi voivansa parantaa tiedon kulkua valtakunnantason ja pirkanmaalaisten välillä.

Liuhalle on tärkeää, että Keskustan politiikassa näkyy koko Suomen kehittäminen ja maakuntien, kuten Pirkanmaan, erityispiirteiden huomioon ottaminen myös sote- ja maakuntauudistuksen ratkaisuissa. Henkilökohtaisesti tärkeintä hänelle on mahdollisuus olla muistuttamassa puoluejohtoa ihmisyysaatteesta ja siitä, että heikoimmista on huolehdittava myös tiukan talouden aikana. Liuha painotti myös puheessaan Torniossa, että jokaisella meistä on vain yksi elämä ja ihmisarvoisen elämisen perusasioiden turvaamiseen on Suomella aina oltavaa varaa.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuri Torniosta ja tuore puoluehallituksen jäsen Tuukka Liuha Lempäälästä keskustelivat Tornion puoluevaltuustossa.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuri Torniosta ja tuore puoluehallituksen jäsen Tuukka Liuha Lempäälästä keskustelivat Tornion puoluevaltuustossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?