Maaliskuista juhannusaattoa vietettiin Himminkodossa

Himminkodon asukkaat ja henkilökunta saivat hetkeksi juhannuksen kevään keskelle, kun ruokalassa sijaitsevalle esiintymislavalle nousivat Eija Vilpas, Tiia Louste ja Valdemar Virtanen. Kolmikko esitti Yötön yö -näytelmänsä, joka nähtiin viime kesänä Merunlahdessa.

Tiia Louste ja Eija Vilpas esiintyivät tiistaina 14. maaliskuuta Himminkodossa ja Ehtookodossa. Kuva: Katariina Onnela

Näytelmän tarjosi hiljattain lakkautettu Himminkodon henkilökuntayhdistys. Yhdistyksen viimeinen puheenjohtaja Minna Multanen kertoo, että vuonna 1989 perustettu yhdistys kuihtui aktiivisen väen vähyyteen. Aiemmin yhdistys järjesti muun muassa tapahtumia ja arpajaisia. Yhdistyksen jäsenet myös esittivät kokopitkiä näytelmiä itse.

Minna Multanen harmittelee yhdistyksen lakkauttamista. Hän arvelee, että syy aktiivisen väen vähyyteen on lisääntyneissä kiireissä. Vapaa-aikaa ei haluta käyttää yhteiseen hyvään, vaan kaikilla on hoppu kotiin.

Idean Yötön yö -näytelmän tuomiseen Himminkotoon Minna Multanen sai lehdestä. Eija Vilpas kertoi siinä näyttelijäkolmikon kiertäneen esiintymässä muissakin vanhainkodeissa.

Minna Multanen otti yhteyttä myös Ehtookodon johtajaan ja kysyi olisiko heillä kiinnostusta näytelmää kohtaan. Kaksi kärpästä saatiin samalla iskulla, kun Yötön yö esitettiin Himminkodon lisäksi samana päivänä Ehtookodossa.

Sisarusten juhannuksenviettoa kuvaava näytelmä Yötön yö nähtiin viime kesänä Merunlahdella. Kuva: Katariina Onnela

Minna Multanen toimi Himminkodon henkilökuntayhdistyksen viimeisenä puheenjohtajana. Kuva: Katariina Onnela

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?