Pirkan opisto aloittaa Virta-kampuksella

Pirkan opisto lähtee viidenteen lukuvuoteensa luottavaisin odotuksin. Syyskauden opinto-opas on jaettu kaikkiin Lempäälän ja Vesilahden talouksiin elokuun alussa ja ilmoittautumiset ovat juuri käynnistyneet.

Valtaosa Lempäälän keskustan opintoryhmistä siirtyy syksyn myötä Lempäälän lukion ja Tredun uudelle Virta-kampukselle. Lempoisten koulu jatkaa kuitenkin edelleen opiston toisena pääpaikkana ja antaa tilat musiikin kursseille, lasten kuvataidekoululle ja muutamille aikuisryhmille. Lempäälän opistomestari on jatkossa tavoitettavissa maanantaista torstaihin iltapäivät ja alkuillat Lempoisissa ja loppuillat Virta-kampuksella.

Syksyn opinto-ohjelmaan on saatu jälleen runsaasti uutuuskursseja ja -luentoja. Birgitta-viikkojen seminaari Itämaasta alkuun esittelee suomalaisuuden lähtökohtia keskiajan perspektiivistä. Työparina koira -kurssilla tutustutaan puolestaan koiran käyttöön kasvatus- ja kuntoutustyössä. Rakenna oma aurinkokeräin -kurssi sopii kaikille, jotka haluavat säästää energiakustannuksissaan. Käsitöitä vuosikymmenten varrella – perinnesarjassa tutustutaan kalannahan parkkaukseen ja tinalankapunontaan.

Syyslomaviikolla järjestetään koululaisille kaksi peliohjelmoinnin työpajaa. Tietoverkossa kokonaan tai osittain toteutettavina uutuuskursseina tarjotaan matkailusaksaa, espanjaa ja huopamosaiikkitekniikkaa.

Tapahtumista merkittävimpiä ovat Suomi 100 -teemainen konttinäyttely syyskuussa ja opiston sinfoniaorkesterin konsertti 8. joulukuuta. Kokonaisuudessaan syyskauden ohjelma on nähtävissä opinto-oppaassa ja opiston nettisivuilla.

Opiston henkilöstö uudistuu myös hieman syksyn aikana: Aiemmin liikuntakursseista vastannut Eeva Suutari-Saatsi on elokuun alussa siirtynyt tanssin ja musiikin vakinaiseksi suunnittelijaksi. Liikunnan koulutussuunnittelijan sijaisena on puolestaan aloittanut Ida-Maria Sirén. Yhteiskunnallisten aineiden määräaikaisena suunnittelijana toimii elokuun puolesta välistä alkaen Päivikki Koikkalainen.

Lempäälän kunnan tilalinjauksista johtuen opisto on joutunut siirtämään useita liikuntakurssejaan Lempäälässä uusiin paikkoihin ja kokoontumisajat ovat myös monen ryhmän osalta muuttuneet. Koska opisto sai muutostarpeet tietoonsa varsin myöhään, ei kaikkia muutoksia ehditty saamaan jo painossa olleeseen opinto-oppaaseen. Liikuntaryhmien ajantasaiset kokoontumistiedot kannattaakin tarkistaa opiston nettisivuilta.

Pirkan opisto järjestää Lempäälässä ja Vesilahdessa lapsille ja nuorille pitkäkestoista, tasolta toiselle etenevää taiteen perusopetusta kuvataiteissa. Tavoitteellisesta taiteen perusopetuksesta kiinnostuneet ehtivät vielä syksyllä alkavaan opetukseen, sillä kuvataidekoulun hakuaikaa on jatkettu elokuun puoleen väliin. Musiikkiopiston seuraava haku
on vuoden 2018 kevättalvella.