Myllyranta tarjosi näyttävät puitteet ensi-iltaelokuvalle

Myllyrannan puisto täyttyi viime keskiviikkoiltana jännittyneestä elokuvayleisöstä. Illan pimetessä oli alkamassa uuden kotimaisen elokuvan, Napapiirin sankarit 3 –elokuvan ensi-iltaesitys ulkoilmaelokuvana. Lempäälässä on jo totuttu ensi-iltaelokuviin vanhalla lukiolla, mutta nyt oli alkamassa erilainen seikkailu.

Yleisöä oli runsaasti paikalla jo hyvissä ajoin ennen elokuvan alkua. Kuva: Jorma Lehtinen

– Toivottavasti tämä ulkoilmaesitys ei ennakoi tulevaa siinä mielessä, että Lempäälässä elokuvaesitykset sisätiloissa loppuisivat, kun vanha lukio on pois käytöstä, murehti elokuvaesityksestä vastannut Jari Hallamaa Filmipyörä ry:stä.

Ennen elokuvan alkua riitti tosiaan jännitettävää: tuleeko yleisöä paikalle, saadaanko tekniikka toimimaan, pysyykö ilmatäytteinen valkokangas pystyssä, minkälainen uusi elokuva on ja tietenkin tuleeko sade? Onneksi kaikki pelot osoittautuivat turhiksi ja itse elokuvakin oli parempi, kuin mitä elokuva-arvostelijat olivat sanoneet. Komeat
Lapin maisemat sopivat erityisen hyvin ulkoilmaesitykseen.

– Elokuvaesityksen järjestäminen oli kuitenkin aikamoinen urakka, eikä olisi onnistunut ilman Koe ja viihdy rannassa –projektin osallistumista rahoitukseen. Silti tarvittiin myös talkootyötä. Elokuvan päänäyttelijät ja ohjaaja kuulivat meidän
näytöksestämme etukäteen, ja hekin pitivät tätä mahtavana ideana, kertoi Elina Kivi Lempäälän Kehitys Oy:stä.

Vaikka Filmipyörällä onkin jo pitkä kokemus ulkoilmaelokuvista, on esityksen pystytys ulos aina melkoinen urakka. Massiivinen Airscreen–valkokangas oli saatu lainaksi Pirkanmaan elokuvakeskukselta. Digitaalinen elokuvaprojektori oli
sijoitettuna rekan lavalle umpikoppiin ja surround-kaiutinjärjestelmä takasi laadukkaan elokuvaäänen. Puistossa penkkejä oli jo valmiina pystytettäväksi katsojille, mutta monet katsojat tulivat myös omien tuolien kanssa.

Järjestäjät odottivat ennakkoon, että yleisömäärä tulisi olemaan jotakin välillä 20-400. Lopullinen katsojamäärä nousi hieman yli 150:n, joka viileässä elokuun illassa oli hyvä saavutus. Kaikesta päätellen yleisö oli myös kokemaansa tyytyväinen ja monet
toivoivat jatkoa tällaisille ulkoilmaesityksille tulevina vuosina. Mutta jatkuvatko elokuvaesitykset muuten Lempäälässä nyt kun vanha lukio on pois pelistä?

– Kyllä kunnan puolelta on luvattu, että kaikki mahdolliset esityspaikat käydään läpi, jotta toiminta voisi jatkua. Olisi tietenkin hienoa, jos Virta-kampukselta löytyisi sopiva esityspaikka, esitti Jari Hallamaa toivomuksen lopuksi.

Puhallettava Airscreen–valkokangas takasi laadukkaan kuvan. Kuva: Jorma Lehtinen

Teksti: Jorma Lehtinen
Kuvat: Jorma Lehtinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?