Jätehuollon kuusikeräys alkaa

Pirkanmaalla joulukuuset noudetaan niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätekeräys. Kuusen voi viedä biojäteastian läheisyyteen tammikuun kahdella ensimmäisellä viikolla, mutta kuitenkin viimeistään sunnuntaina 14. tammikuuta. Kuusta ei tarvitse pakata eikä pilkkoa.

Hyvä paikka kuusille on esimerkiksi jätekatoksen pääty. Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan tyhjennyksiä.

– Kerätyt kuuset haketetaan jätekeskuksissa ja käytetään kompostin seosaineena, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo.

Ajoissa jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua, vaan kuusikeräys sisältyy biojäteastian tyhjennyshintaan. Keräyksestä myöhästyneet kuuset laskutetaan lisäjätteenä.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään normaalin tyhjennyksen yhteydessä lisäjätehinnalla. Sekajätetyhjennyksen yhteydessä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan.