Joutohetkien seura yläasteella vieraana

Sanni Suoniemi (vas.) ja Ada Seurujärvi ohjaavat Kahoot-tietovisaa.

Vesilahden yläasteella on käynnissä Erasmus-projekti (Flying with the wings on mythology) ja tähän hankkeeseen ja uuteen opetussuunnitelmaan liittyen 7.-luokkalaiset kutsuivat perjantaina 9. maaliskuuta Joutohetkien seuran väkeä yläasteelle pelaamaan älykännyköillä.

Mytologia-hanketta varten oli jo aiemmin syksyllä valmistunut Kahoot-tietovisa-alustalle kysely, jolla testattiin yläkoululaisten tietoutta mm. kreikkalaisten ja skandinaavisten myyttien taitamisessa (Kreikan jumalien asuinpaikkoja, argonautteja ym.). Lisäksi 7. luokkien oppilaat olivat valmistaneet Quizlet-pelialustalle toisen pelin myyttisistä sanonnoista.

Joutohetkien seuralaisten kanssa tavoitteena oli tutustuttaa heitä opetuspelien maailmaan ja esitellä samalla, millaisia pelejä tämän päivän koulussa  älylaitteilla pelataan.

Pelituokio onnistui hyvin, ja vaikka tutuksi tulivat  myös kouluarjessa vaivaavat ongelmia, kuten nettiyhteyden pätkiminen ja sitä myötä pelistä ulos sinkoutuminen, säilyi tunnelma hyväntuulisena.

Tilaisuus  oli kaiken kaikkiaan leppoisa  ’oppilaiden’  keskittyessä ohjeisiin tarkasti ja ohjaavien opettajien eli Sannin, Adan, Tarkoksen, Kaarlon, Lassin ja Aaron auttaessa teknisissä ongelmissa. Pelituokion päätyttyä sekä nuoret että joutohetkiläiset toivoivatkin lisää samankaltaista yhteistyötä.

Mytologia-projektin etenemistä voi myös seurata blogista mytologiaa.wordpress.com.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.