Jaken kesälomalla on luvassa romantiikkaa

Koirat eivät ole kiipeilijöitä niin kuin kissat, mutta nekin tykkäävät korkealla olevista tarkkailupaikoista. Jakke on asettunut päivystysasemiin. Kuva: Tua Onnela

Jos rekikoira Jakke tietää, että sillä alkoi nyt hyvin pitkä kesäloma, se on luultavasti hyvin pettynyt. Valjakkoajo on Jaken mielestä mahtavaa puuhaa, ja kuka siitä nyt lomaa kaipaisi.

Toisaalta lomaa ja lumien puutetta paikkaa tänä kesänä ihan erityinen tapahtuma. Jakke pääsee tapaamaan Keski-Suomessa asuvaa tyttöystäväänsä – tositarkoituksella.

– Järjestetään treffit ja katsotaan, mitä tapahtuu, omistaja Erkki Mäkelä myhäilee.

Jakella on runsaasti ominaisuuksia, jotka tekevät siitä unelmien poikamiehen ja lupaavan isän. Se on leikkisä, iloinen ja sosiaalinen, ja se tykkää kovasti syömisestä.

– Siperianhuskyilla se on yksi jalostuskriteeri, että ruoka maistuu, Mäkelä kertoo.

Valjakossa Jakke toimii johtajakoirana. Se nauttii juoksemisesta ja pysyy reitillä yksinkertaisesti äänivihjeillä ”oikea” ja ”vasen”. Jakke on myös rohkea eikä helpolla menetä keskittymistään. Sen taidot ovat kulkeneet suvussa: myös Jaken isä ja isoisä ovat toimineet johtajina.

Erkki Mäkelällä on yhteensä 11 koiraa. Talvisin hän tarjoaa valjakkoajoa turisteille, kesäisin koirat viettävät tavallista kotikoiran elämää, joskin ulkotarhoissa.

– Välillä lähdetään vaellusretkille, muuten leikitään tässä pihalla, Mäkelä kertoo.

Jaken suosikkipuuhiin kesällä kuuluu kuoppien kaivaminen. Paksusta turkistaan huolimatta se tykkää lekotella auringossa, mutta kun olo käy liian tukalaksi, se siirtyy kaivamaansa viileään maakuoppaan.

 

Ehdotuksia paikallisiksi eläimiksi voi lähettää osoitteeseen tua.onnela@onnelanelaimet.fi.

 

Jakke on iloinen ja sosiaalinen mutta osaa myös rauhoittua ja keskittyä. Kuva: Tua Onnela