”Väyrysläiset” kaatoivat keskustan ja Juha Sipilän

Neljä suurinta puoluetta ovat kannatuksessaan kolmen prosentin sisällä.  Päähallituspuolue kantaa aina suurimman vastuun. Nyt keskustaa rangaistaan siitä, että maan talous saatiin kuntoon ja työllisyys parani. 140 000 pääosin täysiaikaista ja pysyvää työpaikkaa ympäri Suomea luulisi olevan puolustamisen arvoinen asia.

Sipilän hallitus nosti kaikkein pienimpiä etuuksia kuten takuueläkettä, yksinhuoltajien lapsilisiä, minimivanhempain- ja sairaspäivärahoja sekä alettiin maksaa kohdennettua oppikirjatukea opiskelijoille. Nämä eivät varmasti olleet kokoomuksen kärkihankkeita.  Näitä olisi keskustalaisten kuulunut puolustaa vaalikentillä, mutta osa väestä valitsi hallituksen arvostelun kärkiteemakseen.

Sipilän ajojahdille ei pitäisi olla mitään järkiperustetta.  Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Junger laittoikin Sipilän imagon romuttumisen Ylen piikkiin. Hänen mukaansa vihjaileva uutisointi ja salaliittoteoriat rikkoivat luottamusta.

Keskustan olisi pitänyt olla Juha Sipilän hallituksen saavutuksilla selvä vaalivoittaja.

Vuonna 2011 Paavo Väyrynen putosi eduskunnasta. Keskusta oli ollut yhtäjaksoisesti kahdeksan vuotta pääministerivastuussa. Väyrynen laittoi vaalitappion kokonaan silloisen puheenjohtaja Mari Kiviniemen syyksi. Mari Kiviniemi luopui puheenjohtajuudesta 2012, koska tiesi ettei Väyrynen antaisi hänelle työrauhaa vaan jatkaisi riidan haastamista puoluekokoukseen saakka.

Paavo Väyrynen oli jo lähes varma, että hän voittaa keskustan puheenjohtajuuden Rovaniemellä 2012 ja  hänen suuri haaveensa päästä pääministeriksi lopultakin toteutuisi.  Kohtalo puuttui kuitenkin peliin ja puheenjohtajaksi valittiin ensimmäisen kauden kansanedustaja Juha Sipilä.

Kunniapuheenjohtaja otti käyttöön saman sapluunan, millä sai Mari Kiviniemen eroamaan keskustan puheenjohtajan paikalta. Apua hän sai samanhenkisiltä punamulta-mielisiltä, joita keskustassa on yllättävän paljon.

Kun Juha Sipilä nousi pääministeriksi 2015, aloitti Väyrynen toden teolla Sipilän mustamaalauksen. Väyrysen sekoilut kansalaispuolueessa ja seitsemän tähden liikkeessä kanavoivat kuitenkin hänen kannattajiensa äänet eduskuntavaaleissa pääosin perussuomalaisille. Ilman Väyrysen toimintaa keskusta olisi ollut näissä vaaleissa varma voittaja.

Nyt Väyrynen vaatii keskustaa palaamaan aitovierille eli alkiolaiselle, talonpoikaiselle ja kekkoslaiselle juurille. Väyrysen opeilla keskustapuolue pyyhkiytyy  pois Suomen puoluekartalta. Sopii hyvin katkeran miehen visioksi, jolla ei ole enää paluuta vanhaan puolueeseensa.

Alkion aate on uudistamisen, kansainvälisen yhteistyön ja heikomman puolustamisen aate.  Tätä Sipilä on noudattanut ja ollut köyhän, työttömän ja pienen ihmisen asialla enemmän kuin konsaan punamultahallitukset.

Antti Pentikäistä siteeraten: ”Liian hyvä pääministeriksi”.

 

Hilkka Frigård, Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?