Jääkiekkosaaga sai päätöksensä: LeKi putosi kaksi pykälää alemmas – pelaa jatkossa Kooveen kakkosjoukkueen kanssa

Kuva: Antti Raunio
Jatkossa LeKin edustusjoukkue pelaa II-divisioonassa Kooveen II-joukkueen kanssa, kun viime kaudella vielä Mestistä Kooveen edustusta vastaan.

Lempäälän Kisan jääkiekon edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella II-divisioonassa eli neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta vahvisti II-divisioonan lohkojaon, ja LeKi sai sarjapaikan.

Kulunut kevät on ollut todellinen saaga lempääläisessä jääkiekossa. Mestiksessä LeKi eteni välieriin ja pronssipeliin asti, jossa jäi neljänneksi. Kauden jälkeen LeKille ei myönnetty Mestis-lisenssiä, joten yli vuosikymmenen taival päättyi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Mestis-toimintaa pyörittänyt LeKi Hockey Oy ajautui Mestis-paikan menetyksen jälkeen konkurssiin. Edustuskiekkoa lähti pyörittämään junioripuolen Lempäälän Kisa 1955 Jääkiekko ry, joka haki paikkaa Suomi-sarjasta eli Mestistä yhtä alempaa. Sarjapaikkaa ei kuitenkan myönnetty, ja LeKi jatkaa siis II-divisioonassa.

Tulevalla kaudella II-divisioonassa on kuusi lohkoa. LeKi pelaa lohkossa kaksi. Samassa lohkossa on lähialueiden joukkueita, muun muassa Koovee II, Pirkkalan Pingviinit ja Kangasalan Kisa-Eagles.

Lue lisää aiheesta:

LeKin Mestis-kausi päättyi pettymykseen, kun historiallinen mitali valui Turkuun: ”Huippukausi josta jäi kruunu puuttumaan”

LeKin Mestis-lisenssi evättiin taloussyistä, mutta ”merkittävä tekijä oli myös Lempäälässä vallitseva eri ihmisten soittelu liittoon ja toimijoiden haukkuminen”, Jukka Laakso sanoo

LeKi ulos Mestiksestä – ei saanut lisenssiä ensi kaudelle

Paikkansa menettäneestä Mestis-joukkueesta uhkaa jäädä paljon lupaavia pelaajia vaille paikkaa – LeKi hakee nyt yhdistyksen kautta Suomi-sarjasta paikkaa

LeKi Hockey Oy konkurssiin, yhdistykselle ei luvassa paikkaa Suomi-sarjaan