Kuusiniemi otatutti vastakkain jenkkikiiturin kanssa Turussa: ”Mies on jäykkä kuin rautakanki”. Kalevan kisoihin lähdössä iso joukko lekiläisiä

Turun yleisurheilun suurkisat Paavo Nurmi Gamesit 11. kesäkuuta olivat kesän kansallinen kohokohta huimalla kansainvälisellä tähtikattauksella. Myös Lempäälä ja LeKi-YU olivat edustettuna, kun pikajuoksija Santeri Kuusiniemi oli 100 metrin alkuerien viivalla yhdessä muun muassa kisan voittaneen jenkkisprintteri Mike Rodgersin kanssa.

Kaikin puolin jäykkä juoksu tuotti Kuusiniemelle keskinkertaisen ajan 10,93, vaikka kisaolosuhteet olivat lähes täydellisen hyvät.

–Mies on jäykkä kuin rautakanki, herkkyys on ihan nollassa. Pelkällä puristamisella mentiin. Mutta kesää on paljon jäljellä ja tästä ajat paranevat, kommentoi Kuusiniemi.

Sen sijaan pidemmän matkan nuoret lempääläisravurit ovat huimassa alkukesän vireessä. Aleksi Kivelä jatkoi ennätystehtailua, kun Ratinan stadionilla Hämeen piirikisoissa 800 metriä sujahti aikaan 1.54,80. Seuraennätysaika tietää, että Kivelä nähdään satavarmasti Lappeenrannan Kalevan kisojen starttiviivalla 800 metrillä ja hyvin todennäköisesti myös 1 500 metrillä. Omia ennätyksiään Kivelä on remontoinut sekuntikaupalla heti kauden avausjuoksuissa.

Samassa kisassa kaksi vuotta Kivelää nuorempi eli 17-vuotias Santtu Heikkinen hurjasteli myös oman ennätyksensä ”kasisatasella”, nyt Santun uusi enkka-aika kirjataan lukemiin 1.55,35.

–Kevättalvella povasin, että seitsemän tai kahdeksan lekiläistä nähdään Kalevan kisoissa. Nyt alkaa pikku hiljaa määrä olla kasassa, hehkutti LeKi-YU:n valmennuspäällikkö Veli-Matti Ranta.

Kalevan kisarajat ovat varmuudella saavuttaneet Kuusiniemi, Kivelä, korkeushyppääjä Matias Mustonen, kestävyysjuoksija Leevi Keronen  ja kestävyysjuoksija Klaara Leponiemi. Mahdollisia muita ovat Heikkinen (800 metriä ja esteet), Joona Sointu (esteet) ja Venla Ranta (esteet).

Lue lisää aiheesta:

Tuore ylioppilas yhdisti SM-tason yleisurheilun ja lukio-opinnot: ”Tulevaisuuden tavoite Kadettikoulu ja arvokisamitali”

Kuusiniemi Turun huippukisojen lähtöviivalle

Santtu Heikkinen rajussa kevätkunnossa – rikkoi lähes 40 vuotta vanhan ennätyksen