Laukossa vietettiin viikinkijuhlia ruotsalaisella twistillä – katso kuvia taistelunäytöksestä

Viikinkibändi Medvind esiintyi Muinainen Laukko -festivaalissa. Kuva: Antti Raunio

”Thor hei, Thor hei”, raikasi Laukon kartanossa lauantaina niin kovaa, että Tottijärvelläkin kuultiin. Muinainen Laukko -festivaali kokosi kahtenä päivänä varhaishistoriasta, ritareista ja viikingeistä kiinnostuneet Vesilahdelle.

Festivaali oli muinaisten soturien, käsityöläisten, kauppiaiden ja musikanttien juhla. Festivaaleilla oli mahdollista nähdä vanhanajan taistelunäytöksiä ja tutustua viikinki- ja keskiaikaiseen elämäntapaan. Tapahtumassa esiintyi muun muassa ruotsalainen viikinkibändi Medvind, joka soitti viikinkiaiheista musiikkia teemaan pukeutuen.

– Olemme toista vuotta täällä, hienoa päästä paikalle. Valitettavasti laulumme ovat ruotsiksi, mutta ei anneta sen haitata, bändi selosti lavalle tullessaan ja alkoi laulaa skoolamisesta ja kirouksista sekä norjalaisesta Thor-jumalasta.

Laukon tapahtuma-alue oli pullollaan teemaan liittyviä telttoja ja myyntikojuja. Ruotsista asti oltiin tultu myymään koruja ja rannerenkaita.

– Kierrän paljon Ruotsissa viikinkiaiheisissa tapahtumissa, niin on kiva käydä muuallakin. Tämä on samalla lomaa, kertoo ruotsalainen korumyyjä.

– Viikinkiajassa kiehtoo se, että se on Skandinaviaan yhdistetty historiallinen teema ja juuri meille ominaista. Kaiken taustallahan on oma historiakiinnostus, erityisesti kiinnostavat juuri viikinkiaika ja keskiaika.

Viikinkimusiikin lisäksi Laukossa kuuli tutkijoiden ja asiantuntijoiden historiaesitelmiä ja Laukon historiaa.

Erittäin seurattu oli muinaisesta kosiomatkasta kertova näytelty tarina, jota konkretisoitiin festarikansalle historiallisilla taistelunäytöksillä, ja huipentui kosioparin purjehtimiseen pakoon viikinlaiva Sotkalla.

– Tämä on oikein hieno ja mukava tapahtuma. Miljöö on upea, samoinn rakenuukset, kuten kartaon historiaa hehkuva päärakennus, korumyyjä ihastelee ja näyttää sormellaan Laukon päärakennuksen jylhää muotoa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.