Englanninlakritsihuivi ja nallekarkkilapaset – Kaja Selterin näyttelyssä villasukka on syötävän näköinen

Villaisia englanninlakritseja. – Huivi on tehty paloista, joiden osien tekeminen oli nopeaa, mutta kokoamisessa kului hetki, Kaja Selter kertoo. Kuva: Katariina Rannaste

– Olen hassutellut, Kaja Selter naurahtaa.

Selter on tuonut Lempäälän vanhalle asemalle esille neuletöitään, joita ei voi vakaviksi luonnehtia. Esillä on muun muassa juustolapaset, joiden peukalona on hiiri, ja huivi, joka on koottu englanninlakritsia muistuttavista paloista. Näyttelyn kenties hersyvin työ on vihannespöydässä; lapaset ovat kuin ilmetyt kukkakaalit.

– Maalla kasvaneena tiedän, mistä ruoka tulee. Siksi töissäni on paljon kasvi- ja eläinaiheita, Selter kertoo.

Lokakuun 25. päivään asti esillä olevassa näyttelyssä on ruokaan liittyviä neuleita, mistä kielii näyttelyn nimikin ”Olet mitä syöt”.

– Olin tehnyt mansikkasukkia ja porkkanalapasia, kun ideoita tuli vain jatkuvasti lisää. Satuin tekemään yksinkertaisempia ruutukuvioita, ja siitä keksin makeiset ja idean ryhtyä tekemään englanninlakritsitilkkuja, Kaja Selter kuvaa.

Makeisia esittävät työt ovat joukon tuoreimpia ja syntyneet kevään ja kesän aikana. Nyt luomisvimmaisella naisella on jo ideoita uusiin töihin. Villa on niissäkin päämateriaali.

– Tykkään tehdä neuleita, joissa on erilaisia pintoja, struktuureja, kohokuvioita, ja villasta pidän siksi, että se pitää haluamani muodon parhaiten, Kaja Selter sanoo.

 

Hurmaavat kukkakaalilapaset. Kuva: Katariina Rannaste

 

(Klikkaamalla saat kuvat suuremmiksi)

 

Lue myös:

Esillä lämmintä ja kylmää