Oli syksyinen ilta, kun Lempäälässä asuva Erkki Vappula huomasi tienposkessa kissan, joka kouristeli tuskissaan. Hän epäili, että kissa oli syönyt rotanmyrkkyä ja otti sen hoteisiinsa.
Seniori ei tiennyt mitä tehdä, joten hän kysyi neuvoa Lempäälän-Vesilahden Sanomista. Näin saatiin yhteys tämän jutun kirjoittajaan, Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistyksen toimijaan.
Lempäälän ja Vesilahden löytökissat menevät Orivedellä sijaitsevaan Boondocksiin, mutta nyt oli kiire saada kissa lääkäriin. Boondocksin yrittäjän Jari Pellaksen kanssa sovittiin, että lasku eläinlääkärikäynnistä menee hänelle.
Lääkärissä ilmeni, että kyse ei ollut rotanmyrkystä vaan jostain huumeesta. Mysteeri on, että miten se oli päätynyt kissan elimistöön. Oliko kissa löytänyt huumekätkön, vai oliko joku antanut sille tarkoituksella huumetta?
Tassu-nimisen kissan omistaja löytyi, ja eläin selvisi hengissä. Tassun emäntä kertoo, että kissa oli ollut kateissa pari kuukautta. Sisäkissa oli päässyt livahtamaan ulos ja kulkenut Sulkolasta kahden kilometrin matkan Vesilahden suuntaan.
Vapaaehtoiset eläinsuojeluyhdistysten toimijat tekevät paljon palkatonta työtä. Lakisääteisesti kunnat maksavat ensimmäiset 15 vuorokautta löytöeläimen hoidosta, mutta sen jälkeen eläimet ovat vapaaehtoisten avun varassa. Siksi lehti järjestää jo perinteeksi muodostuneen ruokakeräyksen löytöeläimille.
Lempäälän-Vesilahden Sanomat vastaanottaa kodittomille kissoille ja muille lemmikeille tarkoitettuja ruokia ja tarvikkeita arkipäivinä 27.11.-5.12.2019 klo 9-13 os. Tampereentie 19.
Keräilyyn voi osallistua myös Sääksjärvellä, Eläintarvikeliike Käpäläväessä (Tampereentie 455) ma-pe 10-18 ja la 10-16. Lahjoitukset toimitetaan eläinsuojeluyhdistyksille, kuten Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry:lle sekä Kissojen suojelu Kisu ry:lle.
Keräys päättyy torstaina 5. joulukuuta.
Jos epäilet lemmikin tulleen myrkytetyksi:
1. Ota yhteys eläinlääkäriin ja kysy tarkempia ohjeita siitä miten toimia.
2. Jos epäilet löytäneesi myrkytettyjä herkkupaloja maastosta, ota palat talteen luonnosta ja hävitä ne.
3. Jos näet jonkun vievän luontoon myrkytettyä ruokaa, havainnoista voi ilmoittaa poliisille esimerkiksi soittamalla hätänumeroon 112.
Myrkytyksen oireita voivat olla esimerkiksi väsymys, apaattisuus, ruokahaluttomuus tai vaaleat limakalvot. Oireet voivat ilmetä vasta useiden tuntien kuluttua.