Demokratiaa etsimässä

Vaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Vaalikuume lisääntyy ja keskusteluja käydään henkilökohtaisissa tapaamisissa, toreilla ja netissä. On kriittistä kannanottoa ja vastausten vaatimista ehdokkailta. Kansalaisilla on oikeus kysellä ehdokkaiden kantoja ja vaatia muutosta. Miten Lempäälää kannattaisi parantaa ja mitkä asiat tarvitsevat muutosta?

Ehdolle asettuminen on monelle iso juttu. Ehdolle asettuneet yrittävät parhaansa mukaan vastailla kysymyksiin. Vaalityö vaatii aikaa, on palavereita Teamsissa, suunnitellaan yhdessä tapahtumia, tehdään videoita. Tehdään vaalimainoksia ja käydään laittamassa niitä pylväisiin.

Ehdolle asettuminen herättää myös ristiriitaisia tunteita. Siinä asettaa itsensä vähän kuin paljaaksi. Arvostelkaa ja arvioikaa, kelpaanko minä? Olenko arvoisenne kunnanvaltuustoon? Sen takia moni miettii tarkkaan onko siihen valmis. Palo auttaa puoluetta on kuitenkin kova.

Sitten joku katsoo oikeudekseen repiä laitetut vaalimainokset pois.

Se on isku demokratiaa vastaan. Kaikilla Suomen kansalaisilla, aikuisilla ihmisillä on oikeus asettua ehdolle. Jokaisella aikuisella on myös oikeus äänestää ketä haluaa. Äänestäminen on oikea kannanotto, ei rikollinen toiminta ja vaalimainosten repiminen.

Suomessa on taisteltu äänioikeuden puolesta. Käytäthän siis oikeuttasi ja äänestä omaa, parhaaksi katsottua ehdokasta. Reilua peliä ja hyvää vaaliviikkoa kaikille!

 

Sirkku Pelkonen

Kokoomus Lempäälä