Erilaiset asuinympäristöt ovat Lempäälän vahvuus

Hannu Salonpää kirjoitti kolumnissaan Lempäälän-Vesilahden Sanomissa 21.10. Lempäälän keskustan rakentamisesta myönteiseen sävyyn. Hänen kanssaan on helppo olla samaa mieltä.

Lempäälään rakentuu parhaillaan yhtenevä, laadukkaista ja moni-ilmeisistä kerrostaloista koostuva kuntakeskus. Umpikorttelit mahdollistavat yhteisöllisten ja toivottavasti myös viihtyisien ja vehreiden sisäpihojen rakentamisen ja tuovat kuntakeskustaan yhtenäisen ilmeen selkeiden katulinjojen kautta.

Kuten Salonpää kolumnissaan kirjoittaa, voimme olla aidosti ylpeitä uudesta kirjastossamme. Myös sen eteen rakennettu Erik Ednerin aukio, radan molempia puolia yhdistävä kaunis Telkäntaipaleen silta ja uudet kulkureitit ansaitsevat kiitokset.

Lempäälän uuden keskustan on tarkoitus tuoda aseman seudulle 2 000 uutta asukasta. Meidän on tärkeä huolehtia siitä, että asuntoja löytyy monenlaisiin tarpeisiin. Myös liiketilojen toivoisi täyttyvän monipuolisesti asukkaita palvelevista yrittäjistä ja muista palveluntarjoajista.

Kun vielä saamme hyödynnettyä keskustasaaren tuomat mahdollisuudet vesistöjen hyödyntämisessä, on meille rakentunut keskusta, johon paitsi kuntalaiset, toivottavasti myös lähikuntien asukkaat voivat kokoontua viettämään aikaa ja käyttämään alueen palveluita.

Lempäälän vahvuus on sen monipuolinen tarjonta asumisessa. Omakotitonttien tarjonta laahasi monta vuotta jälkijunassa, mutta tilanne on maanostojen ja kaavoituksen myötä selkeästi parantunut. Viime vuonna Lempäälään valmistui myös uusi kyläkaava Säijään.

Olemme viime valtuustokaudella strategisesti linjanneet, että keskitämme asumisen nauhataajamaan. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmässä näemme, että tämän kehityksen rinnalla tulisi vahvemmin nostaa esille kylien roolia Lempäälän vetovoimatekijänä.

Kyläkoulujen ympärille rakentuvat ja kyläkaavojen kautta mahdollistuvat kyläyhteisöt vahvistavat monipuolisia asumisen mahdollisuuksia, joita voimme Tampereen kupeessa sijaitsevana, elinvoimaisena kuntana tarjota.

 

Piia Nurmela,
kunnanvaltuutettu, Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Lue myös:

Lempäälä ansaitsee näyttävän kuntakeskustan – Rakentamishankkeita on kärkkäästi kritisoitu, mutta itse olen päivä päivältä tyytyväisempi

Kommentointi on suljettu.