Aaveet ja kummitukset pyörivät mielessäni ennen selvännäkijä Päivi Kaskimäen tapaamista. Lempäälässä asuva Kaskimäki helähtää nauruun kuullessaan mietteeni ja jo muutamassa minuutissa hän kääntää keskustelun ajankohtaisiin aivotutkimuksiin ja antropologiaan.
Hänen mukaansa ihmisen pitäisi kuunnella enemmän omaa intuitiotaan ja etsiä universaalia viisautta alkuperäiskulttuureista.
– Viisaus on siroteltu näihin kulttuureihin, jokaisella niistä on säilössä oma osansa, oma palansa, Kaskimäki sanoo.
– Näissä kulttuureissa ovat meidän kaikkien juuret ja yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden. Erityisesti yhteys luontoon on tärkeä. Nykyihminen uhkaa pikku hiljaa kadottaa intuitionsa järkipainotteisessa maailmassa.
Päivi Kaskimäen mukaan on tärkeää muistaa, että meillä kaikilla on myös henkinen, sielullinen puoli. Ihmiset ovatkin pikku hiljaa alkaneet kääntyä poispäin materialismista ja esimerkiksi elämänarvot ovat monella nuorella hyvin erilaiset kuin vanhemmilla sukupolvilla.
Kaskimäen ajatuksille on kysyntää ja hän onkin kiertänyt kutsuttuna luennoitsijana ja kurssinvetäjänä ympäri Suomea.
Lisäksi hän on järjestänyt seuraajilleen lukuisia ulkomaanmatkoja esimerkiksi Meksikoon, Guatemalaan, Peruun, Uuteen-Seelantiin ja Havaijille.
– Erityisesti olen perehtynyt maya-astrologiaan. Samalla minulla on kyky selvätietoisuuteen, ne ovat siis kaksi eri asiaa. Toimin kanavana erilaisille energioille ja sitä kautta välitän ihmisille viestejä.
Päivi Kaskimäen mukaan on selvää, ettemme ole tässä maailmankaikkeudessa yksin. Olemisen tapa vain on erilainen erilaisilla sivilisaatioilla.
– Me ihmiset elämme täällä maapallolla tietyssä fyysisyydessä ja värähtelytaajuudessa ja materia on tässä muodossa. Eri tähtijärjestelmissä ja universumeissa on kaikkialla elämää, mutta se värähtelee eri taajuudella kuin me. Nämä rinnakkaistodellisuudet avautuvat meille, kun olemme unessa, sen vuoksi siellä saamme enneunia ja etiäisiä. Unessa mieli ja järki eivät ole esteenämme, sielu pääsee vapaasti kokemaan ja toteuttamaan itseään.
Kaskimäki korostaa, että on olemassa niin paljon enemmän kuin se tieto ja kokemus, jota saamme fyysisten aistiemme kautta. Kaikilla meillä on intuitio, niin sanottu sielullinen puoli itsessämme.
– Kyse on siitä, kuinka paljon omaan intuitioonsa luottaa, hän miettii.
– Se on täysin luonnollinen puoli jokaisessa, vaikka siitä onkin erkaannuttu, kun yhteys luontoon on kadonnut. Annankin ihmisille neuvon, että luota intuitioosi, sitä enemmän se vahvistuu. Myös mielikuvitus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistamme. Omat toiveet kannattaa asettaa päämääräksi, intuito auttaa niiden toteuttamisessa ja äly keksii keinot niiden saavuttamiseen.
Erityisesti Päivi Kaskimäki on perehtynyt maya-astrologiaan ja on seurannut maya-kulttuurien kalenteria aina 2000-luvun alusta saakka.
– Mayat ovat ymmärtäneet ajasta jotakin sellaista, mitä nykypäivän tiedemiehetkään eivät ole ymmärtäneet. Ajalla on luonne, se on syklistä, joten tietyt asiat toistuvat lyhyemmissä ja pidemmissä sykleissä yksilön ja planeetan tasolla aina uudestaan ja uudestaan. Tietyt asiat on opittava kantapään kautta, samoja asioita toistaa uudestaan ja uudestaan, kunnes siihen havahtuu. Maya-kalenteri onkin ennen kaikkea henkilökohtaisen itsetuntemuksen väline.
Myös kvanttiteoriat tukevat mayojen käsitystä ajan luonteesta.
– Neurotieteilijä Joe Dispenza on todennut, ettei ole olemassa mitään noituutta. Kaikki on kvanttifysiikkaa ja täysin selitettävissä tieteen lainalaisuuksilla. Aikaa ei voida tieteellisin keinoin havainnoida, mutta tieteessäkin tiedetään, että sillä on oma merkityksensä ja se on yksi ulottuvuuksista. Maya-kalenterin kautta ajan luonnetta voidaan tutkia. Se kertoo, mikä on kunkin päivän ajan laatu ja miten se virtaa energian tasolla.
Maya-kalenteri myös kertoo, millaiset haasteet ihminen on ottanut tähän inkarnaatioon, samoin ihmisen potentiaalit.
– Se on ehtymätön lähde, josta löytyy aina uudestaan ja uudestaan ammennettavaa.
Kaskimäki itse löysi oman tiensä avioeron ja konkurssin myötä. Hän joutui luopumaan kahdesta menestyneestä yrityksestään ja elämäntyylistään, mutta sai tilalle paljon enemmän.
– Olennaista onkin antautua elämän vapaaseen virtaukseen, hän kiteyttää.
Teksti: Annika Pusa