Kevätkukkia ja piikkilankapalloja – Äidin ja tyttären yhteisnäyttelyn työt ovat herkkiä ja vahvoja

Terttu Sevan akryylimaalaus Pullossa kypsyneet. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän taitokeskuksessa on ensi viikon perjantaihin asti esillä Terttu Sevan ja Minna Seva-Krookin, äidin ja tyttären, teoksia.

Työt on sijoitettu taitokeskuksen saliin niin, että äidin teokset ovat toisella puolella ja tyttären toisella. Työt ovat herkkiä ja vahvoja.

– Minulta on esillä akryylimaalauksia ja tyttäreltäni sekatekniikalla toteutettuja, eli useita materiaaleja ja tekniikoita yhdisteleviä töitä, Terttu Seva kertoo.

Näyttelyn nimi on Muistijälkiä. Terttu Sevan näyttelytöiden keskiössä ovat kukat.

– Työni ovat mielenmaisemieni ja muistijälkieni mukaisia maalauksia. Ne eivät ole valokuvantarkkoja jäljennöksiä, vaan enemmänkin minun tulkintojani kukista, hän kuvaa.

Minna Seva-Krookin sekatekniikalla tehty teos Piikikkäät. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän taideyhdistykseen kuuluva Terttu Seva on maalannut jo vuosikymmenien ajan. Jäätyään eläkkeelle erityisopettajan työstä on hänelle jäänyt enemmän aikaa taiteen tekemiseen.

– Taidekoulu ja useat taidekurssit ja -leirit vuosien varrella ovat avartaneet ja syventäneet taiteen näkemystä ja pitäneet yllä innostusta ja halua, hän kertoo.

Yhteisnäyttelyn tekeminen tyttären kanssa on ollut Sevan mukaan antoisaa.

– Olemme kannustaneet toisiamme projektissa. Saimme näyttelyn punnerrettua aikaiseksi ja se tuntuu nyt hyvältä, hän sanoo.

 

Näyttely on esillä perjantaihin 29.4. asti Taitokeskuksessa

 

Kevätkukkia. Terttu Sevan narsissit. Kuva: Katariina Rannaste

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?