LeKin voimanaiset vireessä Hakkarin painonnostokisoissa

Iiris Savolainen riemuitsee, kun uudet Suomen ennätyslukemat syntyivät tempauksessa Hakkarissa. Kuva Kari Kautto

Lempäälän Kisa isännöi painonnoston Hämeen piirinmestaruuskisoja lauantaina 28. tammikuuta. Mukana oli puolensataa nostajaa, lajin suosio on viime vuosina ollut kasvussa. Järjestävästä seurasta mukana lavalla kisatrikoissa oli kuusi atleettia, joista seuran tämän hetken kärkiurheilijat eli Iiris Savolainen ja Emma Gleisner olivat kotiareenalla loistovireessä.

Savolainen on tykkikunnossa, sillä jo viikkoa aiemmin hän paransi ikäluokkansa Suomen ennätyksiä. Hakkarissa ennätystehtailu jatkui, kun tempauksessa suorille käsille hyväksytysti lennähti 66 kiloa painaneet raudat. Kyseessä oli alle 17-vuotisten uusi ennätys. Yhteistulos 78 kilon työnnön jälkeen oli mainio 144 kiloa. Huomioida kannattaa, että nostaja itse painoi alle 54 kiloa.

Emma Gleisnerillä on ollut takaiskuja viime aikoina loukkaantumisten muodossa, mutta nyt kunto on nousussa. Hakkarissa naisen saldo oli 196 kiloa, joka koostui 87 kilon tempauksesta ja 109 kilon työnnöstä. Gleisner oli pisteillä mitattuna kilpailujen paras naisnostaja.

– Iiriksen kova tuloskunto oli tiedossa ja upeaa esiintymistä lavalla taas nähtiin. Emmasta voi sanoa, että hän on ”back in business” eli paluu huipulle on onnistunut. Kisat onnistuivat kokonaisuudessaan hyvin, ympäripyöreän päivän kisaorganisointi vaatii taustahenkilöiltä paljon vaivannäköä, joten kiitos kaikille talkoolaisille ja toimitsijoille, kisojen pääpromoottri Teemu Roininen sanaili noin seitsentuntisen kisapäivän lopussa.

Muut LeKin nostajat kisoissa olivat: Helmi Koikkalainen (yhteistulos 118 kiloa), Harri Mamia (198 kiloa), Aapo Kallioinen (138 kiloa) ja Timo Lehtimäki (160 kiloa).

 

Lue myös:

Iiris Savolainen murskasi Suomen ennätyksiä

 

Kommentointi on suljettu.