Kaksi leirikeskusta saman tien varrella: Mäyriä ja Puntala

Kävijällä on Mäyriässä käytettävissään soutuvene. Kuva: Erkki Koivisto

 

Lempäälässä, Nurmen-Säijän alueella, sijaitsee Pyhäjärven rannalla kaksi kesäkeidasta, Mäyriä ja Puntala, aivan lähellä toisiaan, saman tien varrella alle kymmenen kilometrin ja vähän päälle kymmenen minuutin ajomatkan päässä kuntakeskuksesta.

Lue myös: Mäyriän saunojen korjaukseen esitetään 200 000 euroa – ”Saunat ovat Mäyriässä prioriteeteissa ykkösenä”

 

Mäyriässä sekä miesten- että naisten sauna ovat edelleen Pirtevan julistamassa käyttökiellossa terveys- ja turvallisuusmääräysten perusteella. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän, Vesilahden, Tampereen, Kangasalan, Pirkkalan, Valkeakosken, Nokian ja Ylöjärven yhdessä omistama Mäyriän virkistysalue, Vanha Rantatie 243, on oivaretkikohde vaikka telttaretkelle tai riippumatossa yöpymiseen.

Mäyriässä on päätalo, kolme nuotiopaikkaa, 50 hengen keittokatos juomavesipisteineen, uimaranta lainattava soutuvene ja venesatama. Alueella on myös jalkapallokenttä ja frisbeegolfrata.

 

Saunalautta on kiinnittyneenä jykevään laituriin Mäyriän venesatamassa. Kuva: Erkki Koivisto

Molemmat rantasaunat, etu- ja takasauna, ovat edelleen Pirtevan julistamassa käyttökiellossa terveys- ja turvallisuusmääräysten perusteella.

Varattavissa on edelleen ympäri vuoden päärakennus ja sen alakerrassa oleva sauna.

− Päärakennukselle tulee kaivosta vesi, jonka takia sen käyttö on turvallista ympäri vuoden, sanovat yhdessä Lempäälän kunnan isännöitsijä Karita Hovilainen, rakennuttajapäällikkö Ulla Palo-oja ja yhteisöjohtaja Kati Hämäläinen-Myllymäki.

Lempäälän vesi on kevään aikana vienyt kunnallisen vesihuollon Mäyriän alueelle.

− Pyrimme saamaan naisten saunalle vesi- ja viemärityöt tehtyä kesän alussa sekä tekemään siellä myös pieniä muutostöitä, kuten parantamaan ilman vaihtuvuutta ja joitakin muutostöitä, että saunaa voisi käyttää myös ns. sekasaunana, jolloin se saataisiin avattua vuokrauskäyttöön vielä tämän kesän aikana, naiset sanovat.

Omistajakunnista muodostuva hoitotoimikunta pyrkii tekemään ensi vuodeksi kehittämis- ja hankesuunnittelun saunojen perusteelliseen korjaukseen.

 

Naisten saunalle on tehty vesi- ja viemäritöitä kesän kynnyksellä. Kuva: Erkki Koivisto

Viime syksynä rannan grillikatos kunnostettiin ja Mäyriään hankittiin piknik-kalusteet sekä pukukoppi uikkareiden vaihtoon.

Karavaanarialue on poistunut Mäyriästä. Aluetta siistitään alkukesän aikana. Alueella voi vaikka telttailla. Alueen käyttötarkoitusta on tarkoitus suunnitella kehittämissuunnitelman yhteydessä.

(tiedustelut ja varaukset p. 050 383 9324).

 

Lue myös Puntalasta:

Puntalan kesässä rockia ja luonnonrauhaa