MAINOS
Euronder

Vertaile ja säästä – Opas lainojen vertailuun

Lainojen vertailu saattaa kuulostaa vaivalloiselta, mutta on oikeastaan melko helppoa. Euronderin lainavertailussa sinun täytyy täyttää vain yksi hakemus ja voit sillä saada lukuisia tarjouksia. Hakemuksesi toimitetaan kerralla jopa yli 30 rahalaitokselle.

Kilpailutuksen avulla voit säästää rahaa ja parantaa taloudellista tilannettasi tehokkaasti. Onpa kyseessä vakuudeton kulutusluotto, autolaina tai remonttilaina voit säästää jopa satoja tai tuhansia euroja kilpailuttamalla.

Mitä voi tapahtua, jos lainavertailun jättää tekemättä?

Laina voi tulla kalliiksi

Jos jätät lainavertailun tekemättä, saatat sitoutua lainaan, jonka korko on turhan korkea. Tällöin maksat enemmän korkokuluja takaisinmaksun aikana, mikä voi kasvattaa kokonaiskustannuksia huomattavasti.

Lainaehdot eivät välttämättä sovi tarpeisiisi

Kun et tutustu erilaisiin lainavaihtoehtoihin, saatat valita lainan, joka ei vastaa maksukykyäsi ja tarpeitasi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi liian lyhyttä maksuaikaa. Liian suuret kuukausittaiset maksut voivat johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

Saatat tehdä päätöksiä puutteellisin tiedoin

Lainojen vertailu on opettavaista. Se auttaa ymmärtämään, millaisia lainatuotteita on olemassa ja millaisia korkoja ja ehtoja markkinoilta löytyy. Tämä puolestaan parantaa kykyäsi tehdä harkittuja taloudellisia päätöksiä. Lainavertailun ohittaminen voi johtaa siihen, että teet päätöksiä puutteellisten tietojen pohjalta.

Näin lainoja vertaillaan

Lainojen vertailu on helppoa ja ilmaista. Aivan ensimmäiseksi kannattaa pohtia, mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa ja kuinka paljon. Lisäksi kannattaa miettiä, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset. Tässä voit käyttää apuna Euronderin kätevää lainalaskuria.

Toimi sitten näin:

  1. Täytä maksuton lainahakemus.
  2. Vertaile tarjouksia.
  3. Valitse tarjouksista paras ja voit saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Euronderin kautta voit vertailla vakuudettomia lainoja 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika on 1–15 vuotta omista tarpeistasi ja lainan koosta riippuen.

Vertailu on tärkeää, sillä luoton korko voi olla mitä tahansa noin 4,5–20 % väliltä. Lisäksi lainasta maksetaan kuluja, joiden määrä vaihtelee. Yhdessä nämä muodostavat todellisen vuosikoron, joka on yksilöllinen. Näet oman korkosi ja muut tärkeät luvut lainatarjouksesta.

Kuka voi tehdä lainavertailun?

Lainoja voi vertailla kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakaat tulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainaa on mahdollista hakea yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan läsnäolosta voi olla hyötyä monella tavalla, minkä vuoksi varsinkin isoja lainoja kannattaa hakea yhdessä. Yhteishakija voi parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia ja lisäksi alentaa korkoa.

Voit kilpailuttaa sekä uudet että jo olemassa olevat lainasi. Nykyään kulutusluottojen korkokatto määritellään uudelleen puolen vuoden välein. Siksi lainoja kannattaa vertailla säännöllisesti, esimerkiksi kerran tai pari vuodessa. Näin voit varmistua siitä, että lainasi on aina mahdollisimman edullinen.

Euronderin avulla voit löytää edullisen lainan helpommin

Lainojen vertailupalvelun ansiosta sinun ei tarvitse täyttää lainahakemusta erikseen jokaisen rahalaitoksen nettisivuilla. Sen sijaan täytät vain yhden hakemuksen Euronderin kautta ja voit saada lukuisia tarjouksia. Tämä voi nopeuttaa lainanhakuprosessia, jolloin saat lainan tilillesi nopeammin.

Hakemuksen tekeminen ja tarjousten tarkastelu ei sido sinua mihinkään. Kun olet tutustunut tarjouksiin huolellisesti, saat itse päättää, hyväksytkö jonkin niistä. Lainan kilpailuttaminen on lisäksi täysin ilmaista.

MAINOS