MAINOS
Fysioterapia Askeleet

Fysioterapia Askeleet auttaa päästä varpaisiin

Fysioterapeutit Viljami Hietaharju ja Stiina Starck sekä jalkaterapeutti Riikka Törnqvist auttavat asiakkaita päästä varpaisiin. Erityisalueena on ennen kaikkea jalat, joiden hyvinvointi säteilee koko kehoon.

Moni meistä kävelee aivan liian pienillä kengillä

Alaraajaongelmiin erikoistunut fysioterapeutti ja jalkaterapeutti Riikka Törnqvist on hyvä esimerkki ihmisestä, joka todella rakastaa työtään vielä 20 vuoden jälkeenkin. Kun hän puhuu jalkojen hyvinvoinnin merkityksestä koko keholle, tajuaa, miten helposti me suomalaiset laiminlyömme jalkamme.

– Jalkoihin keskitytään aivan liian vähän, vaikka hyvä olo alkaa askeleista. Oireet pitkittyvät ja saattavat vaikeutua ihan turhaan, hän sanoo.

Ensinnäkin valtaosa suomalaisista kävelee liian pienillä kengillä. Vanhan ohjeen mukaan riitti, kun pisimmästä varpaasta oli puoli senttiä tyhjää tilaa.

– Tilaa pitäisi oikeasti löytyä 1-2 senttiä. Nyt me totuttelemme liian pieniin kenkiin, vaikka se ei ole jalalle hyväksi.

Kengässä pitää kuitenkin olla niin napakka nauhoitus tai muu kiinnitys, että kantapää pysyy paikoillaan. Pohjan on hyvä olla taipuisa, mutta ei liian lepsu. Erilaiset jalkineet sopivat erilaisille jaloille.

Tukipohjallisista apua

Jalan ryhti muuttuu iän myötä. Ikääntyminen ja jalan rasitus voivat aiheuttaa erilaisia kipuja.

– Teemme tarkkoja jalkojen Askel-tutkimuksia ja selvitämme kipujen syitä. Jalan ryhtiä voidaan tukea myös valmistamillamme suomalaisilla yksilöllisillä tukipohjallisilla. Mittaamme myös yksilöllisiä hoitosukkia jalkojen turvotuksen hoidon tueksi, Riikka Törnqvist kertoo.

– Askelluksen ja koko kehon fysioterapian, tukipohjallisten ja tukisukkien lisäksi jalkojen hyvinvoinnin palvelut laajenevat kesän aikana. Aloitamme jalkaterapiapalvelut ja voimme auttaa myös haastavien kynsi-
ja iho-ongelmien kanssa paremmin. Esimerkiksi kipeä känsä jalassa voi olla syy varata aika jalkaterapiaan.

Riikka Törnqvistin kanssa samoissa tiloissa Tampereentie 23:ssa työskentelevät fysioterapeutit Viljami Hietaharju ja myöhemmin kesällä Stiina Starck. Kolmikko toteaa yhteisen tietotaidon koituvan asiakkaiden parhaaksi.

– Hoitokokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti yhdessä asiakkaan kanssa. Esimerkiksi diabeetikot, reumaatikot ja ikäihmiset tarvitsevat usein heidän jalka-
terveyttään tukevaa täsmäapua jalkaterapiasta.

– Toisaalta syy kantakipuun voi joskus löytyä vaikka selän toiminnasta ja apuna on fysioterapia. Meidän tehtävämme on selvittää oireiden syy ja auttaa, Riikka Törnqvist sanoo.

Fysioterapia Askeleet

Tavoitat meidät näin:
puh 050 345 0246
Ajanvaraus: www.ftaskeleet.fi
Käyntiosoite: Tampereentie 23, 37500 Lempäälä

MAINOS