Tilintarkastajalta huomautus määrärahojen ylityksestä

Vesilahden kunnan tilintarkastaja on kiinnittänyt huomiota olennaisiksi katsottavin määrärahojen ylityksiin vuonna 2013. Ylitykset tapahtuivat vanhusten palveluissa, teknisessä hallinnossa ja kiinteistötoimessa. Vanhusten palveluiden menot ylittyivät yli 200 000 eurolla.

Kiinteistötoimen määrärahoja korotettiin valtuuston päätöksellä, mutta siitä huolimatta menonmäärärahat ylittyivät 11%. Vanhusten palveluiden ja teknisen hallinnon määrärahoihin ei tehty muutoksia muustostalousarviossa. 

Suurimmaksi syyksi vanhusten palveluiden määrärahojen ylityksiin mainitaan liian pieniksi budjetoidut sijaismäärärahat. Vesilahden pitkäaikaishoito on ollut vuonna 2013 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tarkkailussa henkilöstömitoituksen vuoksi. Jotta henkilömitoitus olisi riittävä, on sijaisia ollut pakko ottaa. Aluehallintovirasto on tehnyt uuden tarkastuskäynnin maaliskuussa ja uusi lausunto henkilömitoituksen riittävyydestä saadaan kesäkuussa.

Vesilahden kunnan talouden tasapainottamisohjelman mukaan henkilöstömitoitus tulee korjaantumaan, kun pitkäaikaishoidon ja tehostetun palveluasumisen asukaspaikkoja vähennetään.

Tilintarkastaja kiinnitti huomiota myös kunnan yleiseen taloudelliseen tilaan.