Vesilahden Terhokerhossa ihmeteltiin tuohikonttia

Ikäpolvet kohtasivat Vesilahden Terhokerhon ensimmäisessä kokoontumisessa tiistaina 9. syyskuuta. Vanhimman ja nuorimman osallistujan ikäero hipoi seitsemääkymmentä vuotta.

Ensimmäisellä kerralla askarreltiin Terhopassit.
Ensimmäisellä kerralla askarreltiin Terhopassit.

Terhopassien askartelun jälkeen tutustuttiin ennen arkisiin, mutta nykyään monille täysin vieraisiin puuesineisiin mankelilaudasta voimuottiin. Nuorimmat arvailivat ja vanhimmat kertoivat, mitä esineillä on tehty.

Koko Suomi leikkii -hankkeen Terhokerhoissa kerholaisia ovat sekä juniorit että seniorit, ja tavoitteena on luoda siltoja sukupolvien välille. Terhokerhoja on valtakunnallisesti syntynyt jo 50 kappaletta, Pirkanmaa-Hämeessä terhokerhoillaan yhdeksässä kerhossa. Osallistujille ei ole ala- eikä yläikärajaa, joten kaikki seuraa kaipaavat lapset ja vanhukset ovat tervetulleita, alle kouluikäiset kuitenkin vain oman aikuisen kanssa.

Toimintaa ohjaavat ja suunnittelevat vapaaehtoiset eläkeläiset siirtäen eteenpäin heille lapsuudesta tuttuja leikkejä, tarinoita tai muuta mukavaa jaettavaa. Ensi kerralla muun muassa kuunnellaan musiikkia gramofonilla savikiekoilta ja leikitään ”ikivihreitä” musiikkileikkejä.

Vesilahdessa jo ensikokoontumisella todettiin, että Terhokerhossa kohtasivat myös uudet ja vanhat kuntalaiset. Näin oman kylän historia ja tarinat siirtyvät eteenpäin.

Porukalla ihmeteltiin vanhoja esineitä. Tunnistatko?
Porukalla ihmeteltiin vanhoja esineitä. Tunnistatko?

Terhokerho kokoontuu joka toinen tiistai Tapolan pirtillä ja mukaan maksuttomaan toimintaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Kellonajassa on huomioitu yksin koulun jälkeen kotona olevat alakoululaiset.

Seuraavaan kokoontumiseen 23.9. olisi hienoa saada kuunteluun unohduksissa olleita savikiekkolevyjä, joten tervetuloa paikalle omien levyjen kanssa.

Myös Lempäälässä ollaan innostuttu Terhokerhosta. Toimintaa suunnitellaan parhaillaan ja ensimmäinen kerho kokoontuu viikolla 41.

 

Mirka Halme