Lempääläläinen keittiömestari Arto Rastas säväyttää Välimeren malliin. Rastaan uusin ravintola Dining 26 by Arto Rastas aukeaa Tampereen keskustassa Aleksanterinkadulla.
Tammikuun lopulla avattava 50-paikkainen ravintola sukeltaa keittiössään välimerellisiin makuihin aina Marokkoa ja Libanoa myöten.
Erillisiä alku- tai pääruokia ei ole, vaan oman annoskokonaisuutensa voi koostaa juuri mieleisistään elementeistä. Taikka vaikka vain yhdestä. Otollista on tilata porukan kesken pöytä purtavaa täyteen ja maistella jakaen monia erilaisia makuja. Tarjolla on myös henkilökunnan suunnittelemat valmiit paketit ruokineen ja juomineen.
Annokset ovat kulhoruokia. On kasviksia, kalaa, äyriäisiä, lihaa. Kaikki ruoat ovat ikään kuin tapas-annoksia, mutta mistään marinoiduista oliiveista ja palasta kinkkua ei ole kyse, vaan jokainen ruoka makuineen on mietitty loppuun asti. Annokset ovat sippoisen kokoisia, pääsee makuja maistelemaan useampia.
– Meille voi tulla vaikka juomaan lasillisen viiniä ja syömään nopeasti taboulleh-salaatin. Täällä voi ottaa ihan rennosti. Käydä vaikka hörppäämässä sen yhden drinkin.
Tiistaista lauantaihin ilta-aikaan auki oleva Dining 26 avataan vanhan Boxing Bingon tilalle.
Pirkanmaan vuoden työnantaja valinnassa yleisöäänestyksen voiton vienyt ravintoloitsija Arto Rastas pyörittää lisäksi ravintoloita Bar Burrito, Bistro LePot, Hella & Huone, Hella & Huone Deli ja Villa Hakkari.