Suurkirppis tarjoaa ohjelmaa koko perheelle Villa Hakkarin alueella

Sillä aikaa kuin vanhemmat myyvät kirpputoripöydällään, lapset voivat seurata nukketeatteri Nirunarun esitystä.
Sillä aikaa kuin vanhemmat myyvät kirpputoripöydällään, lapset voivat seurata nukketeatteri Nirunarun esitystä.

Ravintola Villa Hakkari järjestää lauantaina 7. toukokuuta koko perheen suurkirppiksen. Luvassa on kirpputorimyyjiä ja paljon tekemistä lapsille. Yhteistyössä on kymmenkunta yritystä ja muuta tahoa. Tapahtuma järjestetään osana Lempäälän 150-vuotisjuhlavuotta.

Sekä peräkonttipaikkoja että pihan myyntipaikkoja on vuokrattu useita kymmeniä.

– Alun perin ajattelimme, että vuokrataan pihasta muutama myyntipaikka ja myydään samalla ravintolassa turhaksi käyneitä laseja ja muuta tavaraa pikkurahalla, ettei tarvitsisi käyttökelpoista tavaraa roskiin heittää, sanoo ravintoloitsija Arto Rastas.

– Emme pyri tekemään voittoa tapahtumalla. Haluamme elävöittää Kuokkalankosken seutua ja antaa lapsiperheille vaihtelua arkeen, Katja Rastas sanoo.

Tapahtumasta on hänen mukaansa kehkeytymässä lasten versio jokakesäisistä Kuokkalankosken markkinoista. Pihapiirissä sijaitseva juhlatila Mansikinkammari muuntuu 1–5-vuotiaiden lasten seikkailuradaksi. Päätalon isossa salissa on nukketeatteri Nirunarun järjestämänä kaksi esitystä näytelmästä Laulava karhu. Oman kylän poika Samuel Shipway eli Risto Räppääjä jakaa tapahtumassa nimikirjoituksia. Pihapiirissä on pomppulinna, liukumäki ja ponitalutusta. Lempäälän taideyhdistys järjestämää lapsille mahdollisuuden taiteluun. LeKi-futiksen C-tytöt haastavat lapset leikkimielisellä taitoradalla ja pelikentällä, ja mukana on myös Lempäälään suunnitteilla oleva Vaparihalli.

Ulkona on koko tapahtuman ajan myynnissä bratwurstia ja perunasalaattia sekä vohveleita ja hilloa makeannälkään. Sisällä päätalossa on tarjolla kirppislounas. Sään salliessa myös terassi on avoinna.

– Lempäälän juhlavuoden myötä paikallisten yritysten talkoohenki ja yhteisöllisyys tuntuu nousseen aivan uudelle tasolle. Tällainen yhteishenki on ehdoton valtti pienen paikkakunnan matkailulle ja toimeentulolle, Katja Rastas toteaa.

Tapahtumalle saattaa olla luvassa jatkoa tulevina keväinä.

– Ehdottomasti tällä kysynnällä ja suosiolla harkitsemme vakavasti tapahtuman järjestämistä myös ensi vuonna, Arto Rastas nyökkää.