Ihanan perinteisen pannacotan kanssa maistuvat nyt parhaimmillaan olevat, kesän kypsyttämät marjat.
– Tämä helppo pannacottaohje maistuu varmasti jokaiselle ja on näyttävän näköinen ruokapöydässä!, kuvailee reseptin laatinut lempääläinen Samuli Ainasvuori.
Helppo marjapannacotta
Resepti: Samuli Ainasvuori, Instagram @kakkukunkku
Raaka-aineet (4 annosta):
Pannacotta:
5 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1,5 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljauutetta
150 g ranskankermaa
1 dl maustamatonta jougurttia.
Marjapäällinen:
1,5 dl marjoja
3 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
Valmistusohje:
Pannacotta:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna kattilassa maito (älä kiehauta).
- Lisää joukkoon liivatelehdet. Varmista, että ne sulavat.
- Lisää kerma, vanilja ja suola.
- Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
- Laita maitorahka kulhoon ja lisää ohuena nauhana kermaseos koko ajan sekoittaen.
- Jaa pannacotta 6–8 viini-/juomalasiin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Marjapäällinen:
- Lisää kattilaan puolet marjoista, sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen noin 4–5 min.
- Sekoita joukkoon loput marjat ja anna jäähtyä.
- Kun marjapäällinen on suunnilleen jäähtynyt, lisää se jähmettyneiden pannacottien päälle varovasti.
- Nauti!
Vinkki!: Voit raastaa sitruunan kuorta pannacottaan mukaan tuomaan raikkautta ja makua! Voit tarjoilla pannacotan myös kermavaahdon kanssa.
Kuka on Samuli Ainasvuori?
- Samuli Ainasvuori on 15-vuotias lempääläinen leivontaharrastaja. Hän valmistaa kakkuja tilauksesta ja julkaisee kuvia leipomuksistaan Instagramissa nimellä Kakkukunkku.
- Ainasvuori oli mukana viime syksynä esitetyn Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman viidennellä kaudella, jossa 12 leipuria otti toisistaan mittaa niin teknistä taitoa kuin luovuutta vaatineissa leivontatehtävissä.
Samulin aiempia reseptejä:
Kakkukunkun keittiöstä: Helppo ja täydellinen vadelmajuustokakku