Terhokerhossa leikkii koko Suomi

Leikkiminen on hauskaa ja vielä hauskempaa se on isolla joukolla.
Leikkiminen on hauskaa ja vielä hauskempaa se on isolla joukolla.

Mannerheimin Lastensuojeluliitolla ja Suomen Punaisella Ristillä on yhteinen kolmevuotinen suurhanke, jonka tavoitteena on muistuttaa leikin merkityksestä ja saada kaikenikäiset suomalaiset leikkimään yhdessä. Hankkeen tehtävänä on luoda sukupolvien kohtaamispaikka eli Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan vuoden 2016 loppuun mennessä.

Terhokerhoa ollaan perustamassa myös Vesilahdessa, jossa tarvitaan hankkeeseen vapaaehtoisia. He voivat osallistua seuraavaan ideapalaveriin ja vapaaehtoisten rekrytointitapahtumaan 14. toukokuuta Tapolan pirtillä.

– Paikalle toivotaan asiasta kiinnostuneita eläkeläisiä ja muita aikuisia kuulemaan lisää, sanoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vesilahden yhdistyksen puheenjohtaja Mirka Halme.

Terhokerhoon ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä.

Hankkeen on käynnistänyt ja sen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto. Terhokerho-nimi tulee rahaston tunnuksen tammesta ja sen terhoista.

Kaikenikäiset voivat tulla mukaan

Terhokerhoissa lapset, eläkeläiset, lasten vanhemmat ja isovanhemmat sekä muut aikuiset leikkivät, liikkuvat, lukevat tai puuhaavat muuta mukavaa yhdessä. Kohtaamispaikka, johon jokainen on tervetullut, on toimiva keino vähentää yksinäisyyttä ja lisätä yhteisöllisyyttä.

Leikki tekee hyvää kaikenikäisille.

Lapsille tärkeintä on kiireetön yhdessäolo ja se, että aikuisella on aikaa kuunnella. Yhdessäoloon ei tarvita suurempia temppuja tai erityistaitoja, vaan tekeminen voi olla esimerkiksi satujen lukemista, pelailua, leikkimistä, liikkumista tai muuta mukavaa puuhailua. Vapaaehtoisille on tärkeää, että kerhon ohjaaminen on helppoa eikä tehtävään sitoutuminen kuormita liikaa. Kaikkien mielestä oli hyvä, että toimintaa suunniteltiin yhdessä.

Terhokerhot ovat osallistujille maksuttomia ja niitä ohjaavat vapaaehtoiset. Terhokerhoissa tärkeintä on leikki, yhteinen ilo ja kiireetön yhdessäolo eri sukupolvien kesken. Terhokerhossa kaikilla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun.

Hankkeeseen palkataan yhteensä kymmenen leikkilähettiä, joiden tehtävänä on auttaa MLL:n ja SPR:n paikallisosastoja ja -yhdistyksiä käynnistämään Terhokerhoja. Pirkanmaa-Hämeen alueen leikkilähettinä toimii Noora Pajari.

Kommentointi on suljettu.