Tuulivalli Hakkarin urheilukentän päätyyn

Tuulivallille tulee korkeutta muutamia metrejä. Kuva: Erkki Koivisto
Tuulivallille tulee korkeutta muutamia metrejä. Kuva: Erkki Koivisto

Puskutraktori on läjittänyt jo jonkin aikaa maamassoja Hakkarin urheilukentän pohjoisen puoleisessa päässä verkkoaidan takana kulkureitin varrella. Urakoinnin syynä on se, että Urheilukentän pohjoispäätyyn rakennetaan muutaman metrin korkuinen tuulivalli.

– Maanrakennushanke perustuu siihen, että aikoinaan urheilukentän pohjoispäästä kaadettiin pellon reunasta metsästä suojaisa puusto pois. Se aiheutti sen, että kova tuuli alkoi osua kentälle haitaten kaikenlaista urheilua ja tuloksentekoa, sanoo liikuntakoordinaattori Timo Toivonen Lempäälän kunnasta.

Moision ja rautatien suunnasta puhaltava tuuli pääsee nyt keräämään esteettä voimaa pitkältä pellolta pohjoisen suunnasta. Puhuri halutaan saada poikki.

Tuulivallia varten on ajettu täytemaaksi työmailta maamassoja, jotka muuten olisi toimitettu maankaatopaikalle. Alimpana kerroksena on kiviä ja päällä mullansekaista maata. Lopputulos viimeistellään istuttamalla vallin päälle kasvillisuutta.

– Toiveena on, että tuulivalli olisi ennen talvea valmis, Toivonen sanoo.

Hakkarin urheilukenttä on muita osin ollut hyvin tuulelta suojassa. Kentän pitkällä sivulla asutusta vasten Urheiludalla on maamassasta muotoiltu meluvalli. Sitä vastapäätä toisella pitkällä sivulla on niin ikään vallilla katsomotilat. Kentän eteläpäätä suojaa korkea mäki.

Kommentointi on suljettu.