Entistä ehompi Aittakahvila kutsuu kakulle

Kesäkahvilan toimintaa on kehitetty ja laajennettu viime vuodesta. Kassalle avataan maksupääteyhteys, koska harva asiakas kantaa enää lompakossaan käteistä. Päätteessä on myös lähimaksuominaisuus. Uusien maksutapojen odotetaan lisäävän asiakasmääriä.

Aittakahvila on heinäkuussa auki kello 10−20, eli pidempään kuin aikaisempina vuosina.

Kahvilaa ylläpitää jatkossa Isenge club yhdessä Vesilahden yläasteen rehtorin Tapani Pietilän kanssa. Isenge club on vesilahtelainen pieni järjestö, joka auttaa Isengen ja Diamniadion kyliä Afrikassa. Pietilä on luotsannut kahvilaa koko sen historian ajan.

aittakahvila
Aittakahvilan työntekijöiksi pestattiin täksi kesäksi Olivia Paaso (vasemmalla), Viola Pennanen, Peetu Lipsanen ja Tuomas Ali-Löytty. Kuva: Ida Nieminen

Nuoret saavat esiintyä halutessaan tiistai- tai keskiviikkoiltaisin Aittakahvilassa. Tapani Pietilä kertoo, että heinäkuussa järjestetään torstaisin ”turinailtoja”, joissa esimerkiksi kunnanjohtaja puhuu ajankohtaisista asioista.

Tänä kesänä on lisäksi mahdollista vierailla Vesilahden Taitokeskuksessa aukioloaikojen ulkopuolella. Aittakahvilan työntekijät voivat päästää vierailijat ihastelemaan kastemekko- ja ryijynäyttelyä ja yläkoululaisten taideteoksia. Asiakkaat saavat arvioida nuorten kuvaamataidontöitä, ja parhaimmat teokset palkitaan stipendeillä.

Aittakahvilassa työskentelee tänä vuonna ainakin 13 yläkouluikäistä nuorta. Tarjoilijan pesti on Tuomas Ali-Löytyn, Viola Pennasen ja Olivia Paason ensimmäinen kesätyö. He pääsevät palvelemaan kahvikansaa heinäkuussa. Viime kesän konkari Peetu Lipsanen aloittaa työt heti avajaispäivänä.

− Edellisenä vuonna menimme mainostamaan Aittakahvilaa isojen kylttien kanssa Vesilahdentielle. Ohikulkijota nauratti. Saimme tällä tempauksella uusia asiakkaita, Lipsanen kertoo.

Nuoret työskentelevät kahvilassa 10 päivää. He ovat suorittaneet hygieniapassit koulussa.

− Toivon, että ensimmäisestä kesätyöstä oppii jotain tulevia töitä varten. Tänne oli helppoa laittaa hakemus, koska Aittakahvila on tuttu paikka minulle, Viola Pennanen sanoo.

 

 

 

Kommentointi on suljettu.