Painonnostossa ikämiesten EM-pronssia ja nelossija Lempäälään

Rami Jokinen (vas.) ja Juha Aho edustivat Suomea Rovaniemellä painonnoston Masters-sarjojen EM-kisoissa. Kuva: Jenni Parvinen

Painonnoston Masters-sarjojen eli yli 35-vuotiaiden EM-kilpailut nostettiin Rovaniemellä kesäkuun alussa. Lempäälästä mukana oli kaksi nostajaa, Lempäälän Kisaa ja Suomea edustavat Rami Jokinen ja Juha Aho.

Jokinen pokkasi EM-pronssia 40-vuotiaissa, raskaimassa sarjassa eli +109 kg:ssa. Jokisen yhteistulos oli 230 kg (102+128). Kilpailu hopeasta ja pronssista oli äärimmäisen tiukka. Hopea jäi Jokisella vain kilon päähän, ja pronssin hän voitti ollen tasatuloksessa nelossijalle jääneen Tšekin Jan Musinksyn kanssa, koska nosti yhteistuloksen 230 kg aiemmalla suorituksella. Tempauksen tulos 102 kg oli uusi ikäluokan Suomen ennätys.

Aho sijoittui puolestaan neljänneksi 50-vuotiaissa, painoluokan ollessa 89 kg. Yhteistulos oli 207 kiloa (89+118). Pronssimitali jäi neljän kilon päähän. Ahon työnnön tulos 118 kg ja yhteistulos olivat ikäluokan Suomen ennätyksiä.

Lue lisää painonnostoartikkeleita:

Painonnostotähti Anni Vuohijoki treenaa 16 kertaa viikossa ja himoitsee Tokion olympiapaikkaa: ”Suomi menestyy maskuliinisissa lajeissa naiset eturivissä”

Teemu Roininen tähtää täysillä Tokion olympialaisiin

Hakkarin alasali on yhteisöllisyyden tyyssija

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.