Punttikarnevaaleilla verkostoiduttiin ja saatiin uusia oppeja harjoitteluun: kolme lekiläisjunnua vietti viikon Rovaniemellä

Punttikarnevaalien leiriläisillä ja valmentajilla oli yhteishenki ja leirifiilis korkealla. Kuva: Anne Kumpula

Kesässä yksi parhaita asioita ovat erilaiset leirit ja yhdessä oleminen. Sama pätee myös urheilussa. Lempäälän Kisan kolme lupaava painonnostajaa Iiris Savolainen, Ida Harmaala ja Teea Jaskari lähtivät rohkeasti viikoksi Rovaniemelle leireilemään painonnoston pariin.

Maanantaista perjantaihin heinäkuun lopulla kestäneet Punttikarnevaalit olivat oiva paikka tutustua uusiin ideoihin ja ihmisiin painonnoston parissa. Leirillä oli nuoria urheilijoita yli 70, ja lisäksi kansainvälisyyttä kymmenen ruotsalaisen painonnostajan muodossa.

– Leiri oli todella kiva. Saimme treenata yhdessä sekä tutustua muihin painonnostajiin. Treenaaminen oli hyvin järjestetty, sillä puolet menivät eri paikkaan, joten ei ollut liian ahdasta. Leirissä ehdottomasti parasta olivat kisat sekä kaverit, kertoo Teea Jaskari.

Viikon leiriin kuului erilaisia painonnosto- ja oheisharjoituksia sekä teemoja urheilijan elämäntavoista ja muun muassa vammojen ehkäisystä. Leiri kruunautui yhteisiin Punttikarnevaalikisoihin.

– Leirin teemana oli tasapaino ja tempaustekniikan taito. Leirin ohjelmassa tuotiin esille, kuinka monella eri tavalla taitoja voi kehittää: ohjelmassa oli muun muassa puihin rakennettu kiipeilyrata, uiminen, akrobatia ja painonnostoa silmät kiinni, muistelee LeKin painonnostovalmentaja Jenni Parvinen, joka oli leirillä mukana valmentamassa.

– Olin tosi ylpeä meidän tytöistämme. Painonnostokilpailuissa näkyi kuinka itseluottamus nostamiseen alkaa kohota, epäonnistumisen pelko hiipuu ja uskalletaan kokeilla omia rajoja. Nämä tytöt ymmärtävät, että urheilijan harjoittelu on monipuolista, eikä pelkkää lajiharjoittelua.

Teea Jaskari on lupaava painonostaja, ja Punttikarnevaalit olivat kesän ykkösjuttu harrastuksen parissa. Kuva: Anne Kumpula

Suuret massaleirit ovat oiva tapa saada lisää motivaatiota harrastamiseen, oppia uusi vinkkejä uusilta osaajilta ja tietenkin myös pitää hauskaa.

– Toisiin urheilijoihin tutustui hyvin yhteisissä illanvietoissa ja tietenkin salilla harjoitellessa. Vaikka treenit olivatkin välillä aika rankkoja, olisi leirillä voinut olla vielä pidempäänkin, juniorikolmikko kertoo.

Leirillä oli erilaisia harjoituksia usein jopa 3–5 päivässä. Leiripäivät päättyivät aina rentouttavaan harjoitteluun, kuten uimiseen ja keilailuun.

– Tällaiset leirit luovat hienon mahdollisuuden verkostoitua, jopa yli Suomen rajojen. Se oli antoisaa myös valmentajan näkökulmasta: Oli kehittävää jakaa valmentajien kesken osaamista. Sain paljon ideoita omien urheilijoiden kehittämiseen ja omaan kasvamiseen valmentajana, Parvinen iloitsee.

LUE MUITA ARTIKKELEITA PAINONNOSTOSTA:

LeKin tytöille painonnostomestaruuksia

Painonnostotähti Anni Vuohijoki treenaa 16 kertaa viikossa ja himoitsee Tokion olympiapaikkaa

Kiusaaminen on saanut tyttöjä lopettamaan painonnoston harrastamisen Lempäälässä

Teemu Roininen tähtää täysillä Tokion olympialaisiin

LeKin nelikko Rovaniemellä: valmentaja Jenni Parvinen (vas.) ja urheilijat Teea Jaskari, Iiris Savolainen ja Ida Harmaala. Kuva: LeKi painonnosto