Kirkkovaltuustossa muhii yhä eripura – Lempäälä-talon tila jäi puoleen kaavaillusta. Katso video

”On epäilty, että Lempäälän seurakunta tuottaa maalaiskomediaa. Käsikirjoittajasta ei kuitenkaan vielä ole tietoa”. Näin avasi kirkkovaltuuston kokouksen Asko Ojakoski.

Ojakoski viittasi kirkkovaltuuston kokouksen päivän ainoaan aiheeseen, tilojen vuokraamiseen Lempäälä-talosta. Ratkaisu on pitkittynyt, koska asiaa on vatkattu luottamuselimestä toiseen.

Nyt painoi päätöksenteko lujasti päälle, sillä kunnasta viestitettiin, ettei tiloja ehkä ole enää tarjolla, jos päätöstä ei tiistaina synny.

Tilojen vuokraaminen juontaa muutaman vuoden taakse, jolloin kunnan ja seurakunnan edustajat kokoontuivat Ehtookodon, nykyisen Kotokampuksen takkahuoneessa. Ilmassa oli hyvä yhteistyön henki.

Asiat ovat sittemmin muuttuneet. Kirkkovaltuustossa tilojen vuokraamisesta käytiin vilkas ja ristiriitainen keskustelu, jossa osa valtuutetuista kritisoi voimakkaasti muun muassa vuokrasopimusta ja vuokrahintaa.

Kirkkovaltuutettu Raimo Sirén tenttasi Lempäälä-taloa ja seurakunnalle kaavailtuja tiloja esittelemään saapunutta yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaata tehdyistä muutostöistä, niiden hinnasta ja arvonlisäverosta.

Timo Kämäräinen puolestaan otti useamman kerran esiin seurakunnan nykyisten toimistotilojen uudelleen rakentamisen ja teki aiheesta ponsiesityksen, joka kuitenkin kaatui äänestyksessä.

Seurakunta vuokraa Lempäälä-talosta toistaiseksi 2+1 vuoden sopimuksella tilaa reilut 400 neliötä.

Tarkoittaako tämä sitä, että Ojakosken mainitsema maalaiskomedia on päättynyt?

Vahva veikkaus on, että tarina saa jatko-osia, sillä niin erilaisia olivat muutamien kirkkovaltuutettujen näkemykset tarpeista ja tarjouksista.

Tässä tunti ja neljäkymmentä minuuttia mobiilivideota kirkkovaltuuston kokouksesta.

Kommentointi on suljettu.