Valokuvataiteen museon näyttelyssä otoksia myös Lempäälästä – Politiikan arkea kuvanneen Sakari Piipon näyttelyssä tarkastellaan

Presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikka Lempäälän kunnanvirastolla 17.1.2018. Kuva: Sakari Piippo

Suomen valokuvataiteen museossa on tämän syksyn ajan esillä valokuvaaja Sakari Piipon dokumentaarinen trilogia Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä. Trilogian kuvat on julkaistu myös saman nimisessä kirjassa, jonka on kustantanut Kosmos.

Näyttely esittää lempeän katseen niihin rituaaleihin ja tapoihin, joilla tavalliset ihmiset hoitavat yhteisiä asioita tässä pienessä pohjoisessa maassa. Piipon trilogian osat ovat Valtioneuvosto, Kunnanvaltuustot ja Vaalit. Valtioneuvosto-sarjan kuvan nousivat otsikoihin 2016, kun valtioneuvoston kanslia pyrki estämään niiden julkaisun.

Kunnanvaltuustot- ja Vaalit-sarjoja kuvatessaan Piippo kiersi kaikki Suomen maakunnat. Osana näyttelyä nähdään myös kuvia Lempäälän äänestyspaikoilta.

Näyttely on esillä Helsingissä Valokuvataiteen museossa 5.1.2020 asti.

Presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikka Lempäälän kunnanvirastolla 17.1.2018. Kuva: Sakari Piippo

 

Tästä Sakari Piipon kuvasta nousi aikanaan häly. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) tiedotustilaisuudessa koskien hallituksen kärkihankkeiden etenemistä 3.9.2015. Kuva: Sakari Piippo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?