Kuvataideryhmäläisten työt pirskahtelevat värejä – Teoksista voi löytää sinfoniaa, surua tai hiljaisuutta

Yksityiskohta teoksesta. Lempäälän kirjastolla on Kulttuurirappusten kuvataideryhmän töitä; abstraktia taidetta ja väri-ilottelua.

Lempäälän kirjastolla on esillä Oodi elämälle -niminen näyttely, joka pureutuu abstraktin taiteen ja väri-ilottelun keinoin tunnelmiin elämästä ja sen eri vaiheista. Teokset ovat Lempäälän 60+ Kulttuurikalenteriin kuuluvan kuvataideryhmän tekemiä.

Jokainen ryhmäläinen on toteuttanut tilkkutäkkimäiseen teokseen kaksi maalausta ja ne nivoutuvat yhdeksi yhteiseksi kokonaisuudeksi saman teeman äärellä.

Teema on ryhmän yhdessä valitsema ja se käsittelee elämää eri näkökulmista. Löydätkö teoksista sinfoniaa, surua tai hiljaisuutta? Värähtelevätkö värit iloa tai saavatko teokset miettimään hienoja hetkiä?

Kulttuurikeskus PiiPoon 60+ kuvataideryhmä kokoontuu viikottain Ideaparkissa sijaitsevissa Kulttuurikeskus PiiPoon tiloissa. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa ja se on käynnistynyt vuonna 2014. Tänä syksynä ryhmän ohjaajana on toiminut taidekasvattaja Jenni Perttu. Syksyn aikana ryhmä on inspiroitunut taiteen historian eri suuntauksista sekä nykytaiteen ilmiöistä ja niitä on sovellettu rohkeasti eri tekniikoihin.

Oodi elämälle -näyttely on esillä Lempäälän kirjastolla 15. tammikuuta asti.

 

Lue myös:

Kuntoon myös korvien väli