Arkisista aamutoimista voi kehkeytyä veikeä seikkailu – Lastenteatteriesitys Apo Apponen vierailee PiiPoossa

Teatteri Siperian hauska ja leikkisä lastenteatteriesitys Apo Apponen vierailee Kulttuurikeskus PiiPoossa. Kuva: Eetu Keränen

On ihan tavallinen arkiaamu Apo Apposen elämässä – Käpälämäki, Apon aamuvirkku koira, herättää Apon kesken unien. Unenpöpperössä Apo törmää hammasharjan vaihtopäähän Sinikkaan, joka laulaa unohtumattoman laulun hampaiden pesemättömyyden vaaroista. Sinikasta (ja Käpälämäestä) selvittyään Apo jatkaa aamutoimiaan ja seuraa kamppailu pitkävihaisen paidan kanssa ja puurolautasesta syntyy puuro-ukkeli Kaaro Puttila. Ja paljon paljon muuta.

Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevassa kulttuurikeskus PiiPoossa nähdään lauantaina 14. ja 28. maaliskuuta Teatteri Siperian hauska ja leikkisä lastenteatteriesitys Apo Apponen.

Esitys perustuu Juhani Känkäsen samannimiseen kirjasarjaan. Näytelmäsovituksessa arkisista asioista kehittyy suuria seikkailuja ja hauskoja tilanteita, jotka pitävät yleisön hymyissä suin läpi esityksen.

Esitys toteutetaan Teatteri Siperian Rajaton esitys -konseptilla. Esityksessä vältetään käyttämästä äkillisiä kovia ääniä tai voimakkaita valoja, näyttelijöihin sekä roolihahmoihin on mahdollista tutustua ennen ja jälkeen esityksen ja esimerkiksi erityisherkät katsojat saavat seurata esitystä haluamallaan tavalla tai poistua välillä toiseen tilaan lepäämään.

Kulttuurikeskus PiiPoon esitykset toteutetaan yhteistyössä Lempäälän kunnan kulttuuripalveluiden kanssa.

Lipun voi ostaa suoraan PiiPoosta aukioloaikoina tai etämyyntinä osoitteesta piipoo@kulttuuripiipoo.fi.

 

Työryhmä

Alkuperäisteos: Juhani Känkäsen Apo Apposen kirjasarja

Näyttämöllä: Tuukka Huttunen, Riikka Papunen ja Marika Heiskanen

Pukusuunnittelu: Laura Lipiäinen

Ohjaus: Marika Heiskanen

Näyttämösovitus ja dramatisointi: Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen

Näytelmäsovituksessa pääosassa ovat kirjat Hyvää huomenta, Apo Apponen ja Ilo Irti, Apo Apponen.

Kesto: 30–40 minuuttia

Ikäsuositus: 3–8 -vuotiaat

 

Esitys perustuu Juhani Känkäsen samannimiseen kirjasarjaan. Kuva: Eetu Keränen