Myllyrannassa törähtää komeasti! – Narvan Soittokunta saapuu puistoon konsertoimaan

Narvan Soittokunta saapuu Myllyrantaan Yrjö Punkarin johdolla. Kuva: Liisa Luukkaala

Koronakevät vei kaikki merkittävimmät yleisötapahtumat myös Lempäälästä. Nyt on pientä helpotusta asiaan tulossa, kun Narvan Soittokunta saapuu Myllyrannan puistoon konsertoimaan torstaina 13. elokuuta klo 19 alkaen. Tänä vuonna konsertin järjestelyistä vastaavat Lempäälän seurakunta ja Lempäälän Rotaryklubi.

Viime vuoden elokuussa Myllyrannan konserttia oli seurakunnan kanssa järjestämässä Lempäälän kunta. Tänä vuonna kunta ei halunnut lähteä koronatilanteen takia konserttia järjestämään.

– Kun kuulin, että kunta ei lähde mukaan konsertin järjestelyihin, niin ajattelin, että eihän kuntalaisia voida jättää ilman konserttia ja otin heti yhteyttä meidän pressaamme Pekka
Mäenpäähän. Hän sitten otti yhteyttä seurakuntaan päin ja homma lähti eteenpäin, kertoo Pekka Ketonen Lempäälän Rotaryklubista.

Pekka Ketonen on itsekin mukana soittajana Narvan Soittokunnassa. Soittokunnan pitkäaikainen johtaja Yrjö Punkari lupasi heti hoitaa järjestelyt orkesterin puolelta.

– Reilun vuosisadan kokemuksella Narvan Soittokunta on pitänyt myös ulkoilmakonsertteja paljon eri paikoissa, joten meille tämäkin konsertti on rutiinijuttu ja tulemme Lempäälään
mielellämme, kertoo Punkari.

Soittokunta tulee tähän konserttiin normaalilla kokoonpanolla, joka käsittää noin 20 soittajaa. Mukana on huiluja, klarinetteja, saksofoneja, trumpetteja, pasuunoita ja isoja vaskisoittimia.

– Varsinaisen konsertin kesto on tunnin verran ja silloin mukaan mahtuu noin 15 kappaletta. Meillä on tällä kertaa mukana myös muutamissa kappaleissa solisti, sopraano Kristiina Poutanen, valottaa Punkari tulevan konsertin ohjelmistoa.

Koska koronapandemia aiheutti myös Kuokkalankosken Markkinoitten perumisen, jäi Lempäälän Rotaryklubillekin mahdollisuus osallistua konsertin järjestelyihin. Ainakin kahvilateltta tulee klubin toimesta paikalle. Lisäksi on varmistettu, että kirkko on käytettävissä konsertille siltä varalta, että sattuisi sateinen ilta.

– Konserttiin voi varautua myös ottamalla mukaan omat tuolit, muistuttaa Pekka Ketonen lopuksi.

 

Teksti: Jorma Lehtinen

 

Kommentointi on suljettu.