Elokuvamusiikkia Narvan Seurantalolla

Narvan soittokunnalla on elokuvamusiikin konsertti 25. maaliskuuta. Kuva: LVS-arkisto

Musiikki jatkaa elokuvissa siitä, mihin näyttelijöiden roolit loppuvat. Soitto ja laulu luovat kullekin elokuvalle tunnusomaisen mielikuvamaailman. Elokuvasäveltäjän vaikea tehtävä onkin keksiä aina jotakin ainutkertaista ja mieleen painuvaa. Helposti hän siinä myös epäonnistuu, ja silloin elokuvasta ei tule suosittu.

Sen sijaan paljon katsottuihin elokuvasarjoihin esim. Hercule Poirot, Mission: Impossible,  James Bond, Fairytale ja Vaaleanpunainen pantteri on onnistuttu luomaan niin ainutkertaisia tunnusmelodioita, että ne palauttavat välittömästi kuulijoille näiden sarjojen mielikuvamaailmat.

Suuret kansainväliset elokuvat ovat synnyttäneet lukemattomia ikivihreitä, esim. Cherbourgin sateenvarjot, Moon River, Don’t Cry For Me Argentina, My Heart Will Go On jne. Suomalaisille hyvin tuttu lienee Myrskyluodon Maija.

Nämä ja lisäksi muutamia muita elokuvasävelmiä Narvan Soittokunta esittää konsertissaan Narvan Seurantalolla lauantaina 25. maaliskuuta klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?