Uusi muovinkeräyspiste Harakkalaan

Lempäälän Lähdetien Rinki-ekopisteelle voi tuoda vastedes kotitalouksien muovipakkauksia. Kuva: Katariina Rannaste
Muovipakkauksia voi tuoda uudelle muovipakkausjätteen keräyspisteelle Lempäälään Lähdetielle. Keräyspiste on tullut K-market Lähdetien yhteydessä olevalle Rinki-ekopisteelle.

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, ja Lähdetielle vastedes siis myös muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikille ekopisteille voi tuoda muovipakkausjätteet kierrätettäväksi.

Lempäälässä Rinki-ekopisteitä on kuusi kappaletta: Sääksjärvellä S-marketin tuntumassa, Kuljussa K-market Kuljun Kartanon pihamaalla, Ideaparkilla kauppakeskuksen pihalla, Moisiossa Vanattarantien K-marketin yhteydessä, Harakkalassa Lähdetien K-marketilla ja Lempäälän keskustan Lidlin pihamaalla.

Vesilahdessa Rinki-ekopisteitä on kaksi: Kirkonkylällä Huhtatie 7:ssä ja Narvassa K-Marketilla Tuulikalliontie 47:ssä.

Ekopisteiden sijainnin voi tarkistaa Ringin nettisivuilta, joiden kautta voi myös antaa palautetta ekopisteiden siisteydestä. Lomakkeen kautta voi ilmoittaa, onko pisteellä pakkausjätettä maassa tai onko pisteellä suurta tavaraa tai romua.

Useista Rinki-ekopisteistä on myös saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ajat ovat arvioita, joihin esimerkiksi pyhäpäivät ja muut poikkeukset voivat vaikuttaa.