Nurkassa lojuvasta pulkasta ja lumikolasta pääsee nyt kierrättämällä eroon: Ämpäristöpäivänä 5. kesäkuuta Kuljussa kerätään talteen kovaa muovia

K-Supermarket Kuljun Kartanon pihalla on kotitalouksien pakkausmuovin keräyspiste. Maailman ympäristöpäivänä keskiviikona 5. kesäkuuta kotitaloudet voivat samassa osoitteessa kierrättää myös kovaa muovia. Kuva: Erkki Koivisto

K-Supermarket Kuljun Kartanon pihaan, Tampereentie 272:een Lempäälässä, voi toimittaa keskiviikkona 5. kesäkuuta kello 10–18 keräykseen voi mitä tahansa rikkinäisiä kovamuovisia tuotteita: ämpäreitä, kastelukannuja, pulkkia, lasten leluja, pakasterasioita… Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty muovinkierrätystempaus järjestetään jälleen Maailman ympäristöpäivänä. Kiilto Oy on Lempäälässä mukana järjestämässä Muoviteollisuus ry:n valtakunnallista ”Ämpäristöteko”-tempausta.

Keräys on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

Kotitalouksien pakkausmuovien kerääminen ja kierrättäminen yleistyy Suomessa koko ajan, mutta ”Ämpäristöteko”-tempaus nostaa kautta maan 19 paikkakunnalla esiin muovinkierrätyksen tärkeyden ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Myös kova muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta.

Ämpäristöteon voi tehdä näin: Käy läpi varastot, kaapit ja komerot kotona, mökillä ja työpaikalla. Etsi rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovitavarat ja nosta ne esille hyvissä ajoin. Vinkkaa Ämpäristöteosta myös naapureillesi.

Ennen tavaran viemistä kierrätykseen muovit on huuhdeltava tai pyyhittävä muovit mahdollisuuksien mukaan puhtaiksi. Muoviesineistä irrotetaan myös metalliosat kuten lumilapioiden ja -kolien sekä ämpärien kahvat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?