Loiske häikäisi Valkeakoskella

Kuva: Antti Raunio
Loiskeen peleissä on tällä kaudella rempseää säpinää. Kahdesta pelistä on tullut kaksi voittoa oranssipaidoille.

Jalkapallon kolmosdivarista saattaa tulla lempääläisittäin mahtavinta seurattavaa vuosikausiin. Sääksjärven Loiskeella on koossa laaja ja laadukas joukkue, joka keikkunee sarjan kärkipäässä. Ainakin, mikäli alkukauden hienot otteet jatkuvat läpi tynkäkauden.

Loiske teki Valkeakoskella tempun, johon se ei vuosikausiin ole yltänyt. Loistavalla toisen jakson pelillä Loiske nousi maalin tappiotilanteesta 3 – 1 (0-1)-voittoon nimekkäästä isäntäseura Pallosepot-44:sta. Loiskeen maaleista vastasivat futsaltähti Tero Intala (2) ja vaihdosta sisään tullut Pessi Suonpää aivan ottelun loppusekunneilla.

–Valtava työ tehtiin kentällä ja ansaittiin voitto. Toisen jakson neuvo oli, että laitetaan peliä yksinkertaisemmaksi ja haetaan laitojen kautta nopeita suunnanmuutoksia, näiden avaulla Sepot jäi toisella puolikkaalla jalkoihin, hehkutti iloinen valmentaja Janne Malmi Loiskeesta.

Pelin alussa Loiskeen Sampo Suonpäällä ja Osma Fationilla olivat loistosaumat viedä vierasjoukkue johtoon, mutta mainio valkeakoskelaismaalivahti Tommi Viik pysäytti molempien yritykset. Jesse Collin iski vastahyökkäyksestä Sepoille johto-osuman, jonka Loiske kykeni toisen jakson alussa kuittaamaan.

Hurjassa helteessä pelatussa ottelussa myös vaihtopelaajien roolit olivat isoja. Lauri Suhosen kausi on alkanut todellisena ”supervaihturina”, sillä hän on kahdesti tullut vaihdosta sisään ja syöttänyt molemmilla kerroilla maalin.

Loiske palaa peliviheriölle lauantaina 4. heinäkuuta, kun Hakkariin saapuu Janakkalan Pallo. Kahden sarjakierroksen jälkeen puhtaalla pelillä Loiskeen ohella ovat TPV/2, Ilves-Kissat ja Nokian Palloseura. Esimerkiksi etukäteissuosikki Tampere United on kärsinyt yllättäen jo kaksi häviötä.

–Joukkue tekee kentällä paljon töitä ja ilmapiiri on loiskemaisen rempseä. Nyt kannattaa tulla katsomaan pelejämme, meillä on koossa poikkeuksellisen hyvä joukkue, vinkkaa Janne Malmi.