Juha Tapio keikkailee Vesilahdessa

– Puhun työssäni paljon unelmista ja niiden tärkeydestä. Oma unelmani oli saada Juha Tapio esiintymään omalle paikkakunnalle.

Näin kertoo vesilahtelainen Päivi Niemi, jonka unelma on käymässä toteen joulukuun 11. päivä. Niemi päätti miehensä Lasse Niskalan kanssa vuokrata käyttöönsä Vesilahden kirkon ja ryhtyä ensimmäistä kertaa konserttijärjestäjäksi. Aivan vierasta miestä keikalle ei alettu houkutella, vaan Niskala on kiertänyt Juha Tapion mukana keikoilla lähes kymmenen vuotta.

Kolmen tahon; kirkon, artistin ja järjestäjien, aikatauluja soviteltiin muutamaan otteeseen, mutta lopulta yhteinen aika löytyi joulukuiselta keskiviikkoillalta. Niemi kehuu Vesilahden kirkkoa hyväksi keikkapaikaksi mies ja kitara -tyyppiselle esiintymiselle. Hän lisää, että konsertti ei ajankohdasta huolimatta ole joulukonsertti, vaikka muutama joululaulukin saatetaan kuulla.

Juha Tapio on kiertänyt keikkalavoja jo viidentoista vuoden ajan. Hän on ollut viime aikoina tapetilla sekä yhdeksännen albuminsa, 11.10. julkaistun Lapislatsulian että Vain elämää -ohjelman tiimoilta. Muun muassa juuri kolme loppuunmyytyä konserttia Helsingin Savoy-teatterissa soittaneelta artistilta on toivottu mies ja kitara -keikkoja, ja joulukuussa niitä on siis luvassa.

Keikkajärjestäjäjillä on paljon puuhaa ja yrittämiseen sisältyy myös riskejä. Silti Niemellä ja Niskalalla on ajatuksissa jo seuraavan unelman toteuttaminen. Ensi vuonna Vesilahdessa saatetaan nähdä esiintymässä Johanna Kurkela.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?