Huutolaistytön laulu kiirii Lempäälään

Kirkko-ooppera Huutolaistytön laulu esitetään Lempäälän kirkossa sunnuntaina 22. toukokuuta. Ooppera esitetään iltapäivällä perätysten kahteen otteeseen. Teos on vieraillut kevään aikana jo monilla paikkakunnilla ympäri Pirkanmaata.

Rooleissa nähdään muun muassa Inga Sulin, Oona Pätäri, Flora Heinäsuo ja Taisto Polvi. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Tapio Parkkinen, musiikista Pentti Tynkkynen sekä Jukka Hovila.

Huutolaistytön laulu on koskettava kuvaus 1860-luvun nälkävuosista. Nälänhädän ja tautien vaivaamana monet kunnat menettivät satoja asukkaitaan. Erityisesti lapset, joiden vanhemmat menehtyivät tautien seurauksena, kokivat kovia. Oopperassa korostetaan vahvasti kahden tytön elämää.

Lippuja on myynnissä muun muassa Kahvila Olkkarissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?